Millioner af turister holder ferie i Tyskland.

Fortsat tysk turistboom

For 8. år i træk satte Tyskland sidste år rekord med 459 millioner overnatninger fra turister. Danmark er et af de lande med flest turister i Tyskland.

De 459 millioner turistovernatninger, såvel tyskere som udlændinge, var tre procent flere end i 2016, viser den foreløbige opgørelse fra Tysklands svar på Danmarks statistik, Destatis. Tyskland er det land, hvor flest danskere overnatter. De endelige tal fra sidste år er ikke klar, men i 2016 var danske besøgende med 3,3 millioner overnatninger Tysklands 8. største incoming marked.

Som en del af forklaringen på Tysklands tiltrækningskraft som rejseland, siger det nationale tyske turistråd, at Tyskland med sin centrale placering i Europa er nemt at komme til. 40 procent af de udenlandske turister i Tyskland kommer fra lande med ikke meget mere end en times flyvetid til Tyskland.

Tysklands største udenlandske besøgsven blandt turister er de hollandske naboer fulgt af Schweiz, USA (Tysklands største oversøiske marked), Storbritannien og Østrig, skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

Stadig flere tyskere holder ferie hjemme
Omkring 30 procent af turisternes overnatning sidste år i Tyskland kom fra tyskerne selv. De tyske overnatninger i ferielandet Tyskland udgjorde 30 procent af overnatningerne – dermed er tyskerne største kunde i Tyskland når det gælder ferieovernatninger. En årsag til at mange tyskere holder ferie på hjemmebanen er, at de ser Tyskland som den mest sikre rejsedestination. Det svarede i hvert fald 77 procent af de adspurgte tyskere i en undersøgelse sidste år. ”Solen, stranden og havet er blevet overhalet af behovet for sikkerhed på ferien,” hed det blandt andet i undersøgelsen.

Billigere end i Danmark
Den mest efterspurgte rejsedestination for tyskerne om sommeren er den tyske Østersøkyst. Her er restauranter og hoteller cirka 35 procent billigere end i Danmark, viste den samme undersøgelse fra Urlaubsreisetrend. Og ifølge hjemmesiden budgetyourtrip.com bruger en turist i Tyskland i snit om dagen 104 euro, mens prisen i Spanien er 106 og i Frankrig 143 euro.

Relaterede artikler:

Nye kampagner for rejser til Tyskland

Tyskland overhaler Italien som danskernes feriefavorit

Stor tysk rejselyst i år

x

Læs Også

Californiens turisme vokser

Trods flere naturkatastrofer stiger turismen i Californien, der sidste år havde 276.000 ankomster fra Skandinavien. Til september genåbner den berømte Highway 1. IPW 2019 finder sted i sydcaliforniske Anaheim.

Rejsebranchen i USA kræver bedre vilkår

USA sakker bagud i kampen om at tiltrække internationale turister. Den amerikanske rejsebranche ønsker mere offentlig støtte til markedsføring og udvidede visa-programmer.

Island overvejer turistskat

Turisterne strømmer til Island i årlige tocifrede vækstrater. Nu foreslår den islandske regering en turistskat, der årligt skal give cirka 150 millioner danske kroner.

Billige charterrejser under hedebølge

Solen står i disse dage højt over Danmark og mange charterrejser med afgang i denne tid sælges til halv pris. Men charterbureauerne frygter ikke for salget af højsæsonens ferierejser.

Dansk rejseboom til Sverige

Danmark havde i årets første kvartal den største stigning i udenlandske overnatninger i Sverige, viser nye tal fra det svenske turistråd, Visit Sweden.

Storpolitik truer igen turismen til Israel

Netop nu koster spændingen i Syrien og USA's beslutning masser af aflysninger, især i Golanhøjderne, og i dag kan indvielsen af den amerikanske ambassade i Jerusalem føre til nye uroligheder.