Millioner af turister holder ferie i Tyskland.

Fortsat tysk turistboom

For 8. år i træk satte Tyskland sidste år rekord med 459 millioner overnatninger fra turister. Danmark er et af de lande med flest turister i Tyskland.

De 459 millioner turistovernatninger, såvel tyskere som udlændinge, var tre procent flere end i 2016, viser den foreløbige opgørelse fra Tysklands svar på Danmarks statistik, Destatis. Tyskland er det land, hvor flest danskere overnatter. De endelige tal fra sidste år er ikke klar, men i 2016 var danske besøgende med 3,3 millioner overnatninger Tysklands 8. største incoming marked.

Som en del af forklaringen på Tysklands tiltrækningskraft som rejseland, siger det nationale tyske turistråd, at Tyskland med sin centrale placering i Europa er nemt at komme til. 40 procent af de udenlandske turister i Tyskland kommer fra lande med ikke meget mere end en times flyvetid til Tyskland.

Tysklands største udenlandske besøgsven blandt turister er de hollandske naboer fulgt af Schweiz, USA (Tysklands største oversøiske marked), Storbritannien og Østrig, skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

Stadig flere tyskere holder ferie hjemme
Omkring 30 procent af turisternes overnatning sidste år i Tyskland kom fra tyskerne selv. De tyske overnatninger i ferielandet Tyskland udgjorde 30 procent af overnatningerne – dermed er tyskerne største kunde i Tyskland når det gælder ferieovernatninger. En årsag til at mange tyskere holder ferie på hjemmebanen er, at de ser Tyskland som den mest sikre rejsedestination. Det svarede i hvert fald 77 procent af de adspurgte tyskere i en undersøgelse sidste år. ”Solen, stranden og havet er blevet overhalet af behovet for sikkerhed på ferien,” hed det blandt andet i undersøgelsen.

Billigere end i Danmark
Den mest efterspurgte rejsedestination for tyskerne om sommeren er den tyske Østersøkyst. Her er restauranter og hoteller cirka 35 procent billigere end i Danmark, viste den samme undersøgelse fra Urlaubsreisetrend. Og ifølge hjemmesiden budgetyourtrip.com bruger en turist i Tyskland i snit om dagen 104 euro, mens prisen i Spanien er 106 og i Frankrig 143 euro.

Relaterede artikler:

Nye kampagner for rejser til Tyskland

Tyskland overhaler Italien som danskernes feriefavorit

Stor tysk rejselyst i år

x

Læs Også

Endnu mere for pengene i Tyrkiet

Den stærkt dykkede tyrkiske valuta gør det endnu billigere for turister. Dagligvarer, der for 3 måneder siden kostede hvad der svarede til 153 danske kroner, koster i dag 90 kroner.

Færre charterpassagerer i danske lufthavne

Sidste måned var der 31.000 færre charterpassagerer i Danmarks tre største lufthavne end i juli sidste år. ”Men der er en god forklaring,” siger formand for charterselskabernes brancheforening.

Brande slukkede ikke turistrøm til Californien

Rekord for 8. år i træk, og hjælpefonde reddede turisterhvervet i vinområderne i Napa Valley efter katastrofale ødelæggelser sidste år. Over 100.000 mexicanske turister om ugen.

Bravo Tours får stor vækst til Tunesien

Danmarks 3. største charterrejsebureau vendte i år tilbage til den nordafrikanske stat efter terrorangrebet i 2015 - og forventer næste år at tredoble antallet af turister. Spies er endnu afventende.

Godt chartersalg på årets varmeste dag

Danmarks tre største charterrejsebureauer melder alle om godt salg i går, onsdag, årets hidtil varmeste dag i Danmark.

Emirater klar med skandinavisk roadshow

Rejsebureauer kan i september komme til roadshow med i København, Oslo og Stockholm med De forenede Arabiske Emirater. Emiratet Ras Al Khaimah ser stor vækst fra Norden.