Millioner af turister holder ferie i Tyskland.

Fortsat tysk turistboom

For 8. år i træk satte Tyskland sidste år rekord med 459 millioner overnatninger fra turister. Danmark er et af de lande med flest turister i Tyskland.

De 459 millioner turistovernatninger, såvel tyskere som udlændinge, var tre procent flere end i 2016, viser den foreløbige opgørelse fra Tysklands svar på Danmarks statistik, Destatis. Tyskland er det land, hvor flest danskere overnatter. De endelige tal fra sidste år er ikke klar, men i 2016 var danske besøgende med 3,3 millioner overnatninger Tysklands 8. største incoming marked.

Som en del af forklaringen på Tysklands tiltrækningskraft som rejseland, siger det nationale tyske turistråd, at Tyskland med sin centrale placering i Europa er nemt at komme til. 40 procent af de udenlandske turister i Tyskland kommer fra lande med ikke meget mere end en times flyvetid til Tyskland.

Tysklands største udenlandske besøgsven blandt turister er de hollandske naboer fulgt af Schweiz, USA (Tysklands største oversøiske marked), Storbritannien og Østrig, skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

Stadig flere tyskere holder ferie hjemme
Omkring 30 procent af turisternes overnatning sidste år i Tyskland kom fra tyskerne selv. De tyske overnatninger i ferielandet Tyskland udgjorde 30 procent af overnatningerne – dermed er tyskerne største kunde i Tyskland når det gælder ferieovernatninger. En årsag til at mange tyskere holder ferie på hjemmebanen er, at de ser Tyskland som den mest sikre rejsedestination. Det svarede i hvert fald 77 procent af de adspurgte tyskere i en undersøgelse sidste år. ”Solen, stranden og havet er blevet overhalet af behovet for sikkerhed på ferien,” hed det blandt andet i undersøgelsen.

Billigere end i Danmark
Den mest efterspurgte rejsedestination for tyskerne om sommeren er den tyske Østersøkyst. Her er restauranter og hoteller cirka 35 procent billigere end i Danmark, viste den samme undersøgelse fra Urlaubsreisetrend. Og ifølge hjemmesiden budgetyourtrip.com bruger en turist i Tyskland i snit om dagen 104 euro, mens prisen i Spanien er 106 og i Frankrig 143 euro.

Relaterede artikler:

Nye kampagner for rejser til Tyskland

Tyskland overhaler Italien som danskernes feriefavorit

Stor tysk rejselyst i år