Der er udsigt til flere tyske turister i Danmark i år. Arkivfoto: VisitDenmark.

Stor tysk rejselyst i år

Tyskerne forventer at foretage flere rejser i dette år. Det også godt nyt for dansk turisme – cirka to ud af tre årlige udenlandske kommercielle overnatninger i Danmark kommer fra Tyskland.

Tyskerne vil i år rejse mere og bruge flere penge på deres rejser, viser ny analyse fra det tyske analyseinstitut Forschungsgemeinschaft Urlaub und Reisen (FUR). Det vil formentlig også gavne Danmark.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at fra januar til november sidste år stod tyskerne for 14,5 millioner overnatninger i Danmark, primært i ferie- og sommerhuse. Det betyder, forudser Dansk Industri, at tyskerne – når tallene for december er offentliggjort – højst sandsynlig vil have passeret 15 millioner overnatninger i Danmark i 2017.

Ifølge VisitDenmark har en tysk kyst- og naturturist et døgnforbrug på 410 kroner, mens en tysk storbyturist i for eksempel København har et døgnforbrug på 1.540 kroner.

”Dansk Industri forventer, at væksten i den tyske økonomi fortsætter i år med blandt andet lavere arbejdsløshed til følge. Den tyske økonomi vil ifølge vores prognose vokse med to procent, så de tyske forbrugere vil få flere penge, og det er helt klart en af grundene til, at det tyske rejsemarked vil vokse i år,” oplyser Sune Jensen, fagleder for turisme i Dansk Industri, til standby.dk

Hver fjerde tysker vil rejse mere
I analysen fra FUR angiver 24 procent af tyskerne, at de vil rejse mere i år end i 2017, mens 13 procent vil rejse mindre. Samtidig oplyser 30 procent af tyskerne ifølge undersøgelsen, at de vil bruge flere penge på at rejse, mens 14 procent vil bruge færre penge på ferie i 2018 sammenlignet med 2017.

”Selv om den tyske feriekalender i år giver nogle problemer, da sommerferien ikke er spredt lige så meget ud, som den var sidste år, viser tallene stadig et betydeligt potentiale i det tyske marked,” siger Sune Jensen. I flere af de tyske delstater ligger sommerferien i år i de samme uger som den danske skoleferie. Således ligger sommerferien i Slesvig Holsten fra 9. juli til 18. august, og nogenlunde samtidig går tyskerne i Hamborg og Mecklenburg-Vorpommern på ferie. Det kan give udfordringer med kapaciteten langs Vestkysten hen over sommeren, hedder det.

”Vi skal grundet den tyske feriekalender være endnu bedre til at trække tyskerne til Danmark i ydersæsonerne, ligesom vi også skal have endnu bedre fat i de tyske delstater syd for Hamborg,” siger Sune Jensen.

Relaterede artikler:

Turismen i nabolandene vokser hurtigere end i Danmark

Dansk turisme går glip af 500 millioner kroner

Hotelsommeren slog rekord

VisitDenmark får mere ud af investerede penge

60 år med DanCenter