Svenske Big Travel forventer i sit første hele år i Danmark at omsætte for omkring 400 millioner kroner. Arkivfoto.

Nyt rejsebureau vil være blandt de 10 største

Danmark fik sidste efterår ny aktør blandt erhvervsbureauerne. Det forventer allerede i år at omsætte for 400 millioner kroner.

Svenske Big Travel rykkede sidste år ind i Danmark ligesom det også er repræsenteret Norge og Finland samt hjemlandet Sverige.

Allerede i Big Travels første år i Danmark forventer landechef Stefan Tarp, at det nye erhvervsrejsebureau når en omsætning på omkring 400 millioner kroner – og at væksten fremover kan blive op til 15-20 procent om året. På Big Travels hjemmebane i Sverige, hvor det både sælger erhvervs- og leisurerejser, har det 35 rejsebureauer og en omsætning på 1,8 milliarder svenske kroner.

Når Big Travel den forventede omsætning på omkring 400 millioner kroner i Danmark placerer det erhvervsrejsebureauet som det ottende største, efter Travel Pool Europe og foran HRG Danmark. De to omsatte i seneste regnskabsår for henholdsvis 449 og 321 millioner kroner, ifølge Dansk Brancheanalyses seneste årsrapport om de danske rejsebureauer.

Novo Nordisk er storkunde
Big Travel har også et godt udgangspunkt, da det som en af sine største kunder har Novo Nordisk. Den danske medicinalgigant havde tidligere den danske afdeling af erhvervsrejsebureauet FCM Travel Solutions – det tidligere Travellink Corporate. Men nu ekspederes Novo Nordisks rejseindkøb i Danmark, Sverige, Norge og Finland af Big Travel. På verdensplan håndteres Novo Nordisk af medlemmer af Radius Travel, et globalt netværk af uafhængige erhvervsrejsebureauer, som Big Travel er medlem af.

”At Big Travel fik Novo Nordisk som kunde gav mulighed for at komme ind på den store scene i Danmark. Novo Nordisk har eget rejsekontor, mens Big Travel står for blandt andet ticketing og billetsupport,” siger Stefan Tarp, der netop er kommet i bestyrelsen for Danish Business Travel Association, Danmarks største forening for travel managers og deres leverandører.

Big Travel åbnede i Danmark i september sidste år og har foreløbig i alt seks medarbejdere på kontoret i Kødbyen i København.

Stefan Tarp, landechef for erhvervsrejsebureauet Big Travel i Danmark.

46-årige Stefan Tarp kom til Big Travel efter 20 år i rejsebranchen, blandt andet hos American Express Global Business Travel og senest et andet erhvervsrejsebureau, BCD Travel, hvor han var chef for multinational account management.

Også plads til de mindre kunder
Big Travel har foreløbig over 25 kunder i Danmark, nogle er danske virksomheder, andre er internationale kunder som Big Travel også har i Norden eller via samarbejdet indenfor Radius Travel.

”Hos Big Travel har vi plads til alle slags kunder, også de mange mindre, som er for små til nogle af de store erhvervsrejsebureauer. Vi er jo også i en tid, hvor nogle af de store bliver større, for eksempel med American Express Global Business Travels igangværende proces med at overtage HRG,” siger Stefan Tarp og tilføjer:

”Vores fordele er, at vi er lokale, vi kan tage lokale beslutninger med en meget kort beslutningsproces og vi kan agere efter kundernes behov. Mange af de store globale erhvervsrejsebureauer kan ikke bestemme så meget selv på det lokale marked, da de er tykt styret fra hovedkontoret.”

Relaterede artikler:

Nye i bestyrelsen hos de danske travel managers

BIG Travel åbner i Danmark

På vej mod Danmarks største erhvervsrejsebureau

Novo skifter igen erhvervsrejsebureau i Danmark