Arrangørerne fra de fire nordiske foreninger af Nordic Business Travel Summit, fra venstre norske Jan Henrik Ulvatne, finske Sari Viljama, Anne Mette Berg fra danske DBTA og svenske Lotten Fowler.

Nordiske travel managers hørte om fremtiden

Nye virksomheder og nye teknologiske muligheder vil udfordre fremtidens rejsebranche. Det var blandt budskaberne ved årets Nordic Business Travel Summit.

”Designing Future Travel” var overskriften da den danske, svenske, norske og finske forening for travel managers, henholdsvis DBTA, SBTA, NBTA og FBTA, forleden holdt deres Nordic Business Travel Summit, NBTS. I år med Helsinki som værtsby.

De fire foreninger er på skift vært for NBTS, der i år blev afviklet for 11. gang. Mødet strakte sig i år som noget nyt over to dage og bød på over ti indlæg. Her var fokus på fremtiden for forretningsrejser fra alt fra flyselskaber over erhvervsrejsebureauer til alarmcentraler, reservationssystemer og den nye teknologi.

Danske Johnny Thorsen, vicepræsident for Global Travel Strategy and Partnerships hos Mezi.com, var mødets hovedtaler. I sit indlæg satte han spørgsmålstegn ved rejsebranchens ”gamle teknologier” og spåede en svær fremtid for blandt andet de globale reservationssystemer, GDS’erne. Mange af de nye virksomheder og nye teknologiske muligheder kommer til at udfordre både rejsebranchen, men også en lang række andre virksomheder, som vi kender dem i dag, sagde Johnny Thorsen, der i januar i år var indbudt som taler ved årsmødet hos danske Danish Business Travel Association.

”Whim” med transporten
Jarkko Jaakkola, nordisk chef for MaaS, fortalte om deres nye app, ”whim”. Den vil samle al transport i en app, så alt fra cykel, bus, tog, taxa, delebil og billeje kommer frem, når der søges landtransport fra A til B.

Det er tanken, at brugerne på sigt kan vælge en abonnementsordning og i fremtiden bestille al transport via whim. Filosofien bag whim er, at det at eje en bil er en dårlig investering og at der er ikke plads nok til de mange biler i fremtiden – det giver behov for anderledes transportformer.

Danish Business Travel Association er næste år i København vært for Nordic Business Travel Summit, der afvikles 21–22. marts på Scandic Hotel Copenhagen.

Relaterede artikler:

Travel managers uddelte nordiske hæderspriser

2018 bliver et skelsættende år for rejseindustrien

Nye i bestyrelsen hos de danske travel managers

Fusion blandt erhvervsbureauer skal sænke omkostninger

Mezi.com falder i hænderne på American Express