Fremgang for airberlin og Etihad

I det strategiske partnerskab mellem airberlin og Etihad Airways første år har de transporteret mere end 300.000 flygæster på det fælles rutenet og haft mere end 100 millioner Euro mere i omsætning. Det har overgået alle forventninger.

I de forløbne 12 måneder har partnerne desuden haft samarbejde om indkøb. Det har allerede haft virkning på indkøbet af brændstof, ground handling og service og giver besparelser på flere millioner Euro for begge selskaber.

Hartmut Mehdorn, CEO for airberlin og James Hogan, president og CEO for Etihad Airways er overbevist om, at initiativerne vil føre til yderligere omkostningssynergier og besparelser for begge flyselskaber.

”Med airberlins omfattende europæiske udbud og Etihad Airways globale orientering har vi allerede fra starten kunnet vise, at vi er i stand til at maksimere potentialet for vores strategiske partnerskab”.

”Takket være vores samarbejde skete der en vækst i antallet af flygæster hos airberlin på mere end 291.000 og en omsætning på ca. 50 millioner Euro. Desuden profiterer vi af initiativerne til sænkning af omkostningerne”, siger Hartmut Mehdorn.

”På et år har vi øget vores codeshare forbindelser til 87. I øjeblikket tilbyder airberlin og Etihad Airways tilsammen 239 destinationer i 77 lande. Vi udvider fortsat udbuddet med destinationer i Asien, for eksempel Tokyo og Beijing, som beflyves fra Etihad Airways hjemmelufthavn Abu Dhabi.”

James Hogan tilføjer:

”For næsten præcist et år siden bekendtgjorde vi, at vi ville øge vores andel i airberlin til 29%. Med dette års omsætning og besparelser har Etihad Airways allerede kunnet dække investeringsomkostningerne på 105 millioner dollar”.

airberlin og Etihad Airways vil kombinere deres Boeing 787 Dreamliner programmer. Herved kunne de indgive den største enkeltbestilling nogensinde af Boeing 787 og spare millioner af dollar. I programmet deler selskaberne infrastruktur og vedligeholdelse af flyene. De udvikler uddannelsesprogrammer, optimerer

indkøb af brændstof, reservedele, flyelektronik og underholdningssystemer ombord og arbejder sammen på produktudvikling af en ny flytype.

airberlin og Etihad Airways har også kombineret frequent flyer programmerne Topbonus og Etihad Guest så medlemmer kan samle Miles hos begge flyselskaber.