Gatwick-rekord for lufthavne med én landingsbane

London Gatwick har for første gang rundet 44 millioner passagerer på et år og sætter dermed verdensrekord for lufthavne med kun en enkelt landingsbane.

Samtidig kunne lufthavnen meddele, at man har haft 49 måneder i træk med stigende passagertal.

Det er væksten i langruter, der driver væksten, og lufthavnen har netop meddelt, at man har haft sin hidtil travleste marts måned med over 3,3 millioner passagerer – en vækst på 8,4% i forhold til marts sidste år.

Med nye ruter til Denver og Seattle netop offentliggjort, er langrutetrafikken til Nordamerika steget særlig meget og voksede i marts med 37% i forhold til for et år siden – ruterne går især Los Angeles, Boston og Toronto, mens Cape Town, Hong Kong og Costa Rica var topdestinationer til andre verdensdele og bidrog med en vækst på 34%.

Stewart Wingate, Gatwicks CEO: “Vi introducerede 20 nye langruter alene sidste år og endnu flere bliver startet til sommer – bl.a. til Seattle, Denver og Xi’an – vores tredje destination i Kina”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.