God sommer hos sejlende turistaktør

TURISME: Strömma, der blandt har hop on-hop off busser, sejlads i Københavns kanaler og Baadfarten nord for hovedstaden, skal have nyt hovedkontor. Cirka hver tredje ansat i firmaet har anden baggrund en dansk.

Strömma forventer igen i år omkring en million turister i sine busser og både – omkring 80 procent af gæsterne er fra udlandet, siger den adm. direktør for svenskejede Strömma, Mads Vestergaard Olesen, til standby.dk

Største forretningsområde er passagererne i de 17 kanalbåde, der året rundt sejler i Københavns kanaler og Københavns Havn; de udgør cirka 80 procent af passagertallet, resten er på de knap 20 dobbeltdækkerbusser firmaet har kørende på flere ruter i København.

Hertil kommer omkring 20.000 gæster i Baadfarten nord for København. Strömma blev fra dette års højsæson operatør af det sejlende tilbud. Baadfartens seks både sejler fra maj til september rutesejlads på Lyngby Sø, Bagsværd Sø, Furesøen og Vejlesø. Reelt er det Canal Tours, et datterselskab af Strömma Danmark, der har driften af Baadfarten.

Strömma Danmark er del af den svenske sightseeing-operatør Strömma Turism & Sjöfart. Strömma omsætter årligt for cirka 100 millioner kroner i Danmark – cirka 80 procent af omsætningen er i højsæsonen.

”Vi har generelt haft en god sommersæson, selv om vi også har været udfordret af den megen regn,” siger Mads Olesen.

Også i Aarhus
Som noget nyt begyndte Strömma i år også at have tre dobbeltdækkerbusser i højsæsonen i Aarhus. Det er gået så godt, at man vender tilbage næste år fra maj til september.

Selve Strömma har hovedkontor på Amager Strandvej, men lejemålet slutter næste år. Endnu ved Mads Olesen ikke, hvor det nye hovedkvarter bliver.

Til gengæld er Strömma ved at bygge sit eget lille bådværft i Københavns Havn, i Lynettehavnen – selskabets nuværende bådværft ligger ved Papirøen, der står foran lukning. På bådværftet kan Strömma have to kanalbåde under tag; her foretages reparationer og i vintertiden, hvor bådene sejler mindre, er de inde til større vedligehold med alt fra lakering til motoreftersyn.

Til næste år investerer Strömma i endnu to dobbeltdækkerbusser og gør så de to ældste til back-up ved for eksempel travlhed ved krydstogtanløb.

Gode til at integrere
Strömma er personalemæssigt meget svingende med behov for rigtig mange i højsæsonen. ”Vi er vel i alt op mod 300, når vi er flest, og nede på omkring 65 i vintersæsonen. Jeg synes vi er gode til at integrere personer med anden baggrund end dansk – i højsæsonen har nok hver tredje denne baggrund, hvor de fungerer som alt fra billetsælgere, buschauffører, guider og rengøringspersonale,” siger Mads Olesen.

Vi kan mærke lavprisselskaberne
”Vi har de seneste år klart kunne mærke de stadig flere lavprisflyvninger til Danmark. Det har gjort vores ydersæsoner bedre når disse flyselskabers passagerer for eksempel sejler med vores kanalbåde eller kører med vores busser. Det er helt tydeligt, at selskaber som Ryanair og Easyjet skubber flere udlændinge til København – det kan vi se, da der i weekenderne er kommet flere udenlandske gæster uden for højsæsonen i weekenderne,” siger Strömma-direktøren.

Relaterede artikler:

Turistattraktion forventer nye kunder

Aarhus får sightseeingbusser

Tivoli får ny partner

 

x

Læs Også

Millionprojekt skal finde turismens x factor

I april og maj er der ”auditions” i de fem danske regioner med det nye projekt TourismX, der skal finde de bedste forslag til nytænkning på turismeområdet. 20 millioner kroner skal føre de bedste ideer ud i livet.

Ingen beslutning om kæmpetårn i København

Det foreslåede 280 meter høje H. C. Andersen Adventure Tower med blandt andet et stort hotel kom ikke nærmere, da projektet mandag blev behandlet i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg.

Nye medlemmer i stort dansk turistsamarbejde

Brancheorganisationen Danske Destinationer har fået 2 nye medlemmer så der nu er 14. Områderne hos foreningens medlemmer har en årlig turismeomsætning på 37 milliarder kroner.

Populært med ferie i Danmark

Nye tal viser, at 80 procent.af danskerne holder ferie i Danmark mindst én gang årligt med mindst én overnatning. Det er populært at spendere feriedagene i det nære.

Ferieparker vil have grønnere profil

Landal GreenParks, der i Danmark har overtaget kæden Dayz Resorts, investerer op mod 25 millioner kroner i grønnere og mere bæredygtige danske ferieparker.

Nye medlemmer hos Danhostel

Sammenslutningen Danhostel, der tæller to ud af tre danske hostels og vandrerhjem, har netop fået tre nye medlemmer.