Godt nyt fra svenske pister

Kläppen.

Kläppen.

Trecifrede millioninvesteringer sikrer bedre liftkapacitet, flere ski-in ski-out-hytter og masser af sne hele skisæsonen.

”Svenskerne har sat alle sejl til i skisæsonen. Et trecifret millionbeløb er investeret i opgradering af skisportsstederne, og danskerne kan bl.a. glæde sig til en ny og hurtig gondol i Kläppen i Sälen. Nye indkvarteringsmuligheder, incl. ski-in ski-out i Idre Fjäll, og alt i alt kan vi glæde os til en ny sæson”, siger Anna Kron Boysen, PR manager i VisitSweden.

Sälens hurtigste gondollift åbner i Kläppen i december. Den nye lift tæller 47 kabiner med plads til 10 personer i hver, og fra alle pladser er der panoramaudsigt. Kapaciteten er på 2.400 personer i timen og har sit udspring ved velkomstcentret med en mellemstation på Tranantorget. Den nye gondol har elvarme.

Idre Fjäll åbner et helt nyt campingområde med 40 pladser i første etape og totalt 400, når området er fuldt udbygget. Camping-området er ’ski-in ski-out’ og ligger klos op ad pister, langrend, aktiviteter og serviceydelser. Hovedparten af pladserne vil være sæsonpladser, men der bliver også mulighed for leje på ugebasis.

Idre Fjäll har Sveriges eneste ’Snow Factory’, der producerer sne i plusgrader. De er klar til alpine træningsgrupper fra den 28. oktober.

I dagene den 20. – 26. marts lades der op til VM i Speedski i Idre Fjäll. Det er verdens hurtigste skiløbere, der konkurrerer i Speedski på nogle af Nordens bedst præparerede pister.

I Stöten i Sälen kan endnu flere gæster bo lige neden for bjerget i nye lejligheder i Pistbyn i Stöten. I alt bliver der 16 nye lejligheder.

Der åbnes nyt skiområde ved Soltorget. En ny miljøvenlig ekspres-lift løfter skiløberne op til fem nye grønne og blå pister.

Isaberg er Sydsveriges største skisportsområde og får bl.a. et helt nyt børneområde med 70 meter rullebånd til de mindste. I alt har området 10 pister fra grønne til sorte.

Falköping indvier fire nye hytter med otte sengepladser i hver. Området får også nye pistemaskiner, som optimerer pisterne løbende. Nye langrendsløjper er på vej og er planlagt klar til brug i 2017. Også Hovfjället udbygger snesystemet.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.