Næste år i uge 7 får Restaurant ARO fra Odense, der har én Michelin-stjerne, en pop-up restaurant på Hotel Nordbo i Nuuk. ”Det bringer en ekstraordinær kulinarisk oplevelse til Grønland.”
”Den nye pop-up restaurant vil give gæsterne i Nuuk en mulighed for at opleve ARO’s berømte kreative retter i en ny og spændende kontekst,” skriver hotellet i et opslag på Facebook.
Christoffer Tornhøj Schärfe, der ejer den en-stjernede Michelin-restaurant ARO i Odense, siger at han altid har villet opleve den grønlandske natur og kultur, og nu byder muligheden sig:
”Så er der selvfølgelig også det faglige perspektiv. Det bliver en stor udfordring at lave mad under helt andre forhold, end vi er vandt til, med andre råvare end dem, vi kender,” siger han og tilføjer:
”Det er altid godt for ens udvikling at udfordre sig selv, så alt ikke bliver den samme sikre hverdag – det kommer man ingen vegne af.”
Det er ikke første gang, at Grønland får besøg af en Michelin-restaurant. Færøske restaurant Koks rykkede for to år siden til Ilimanaq. Koks havde på det tidspunkt to Michelin-stjerner. Restauranten mistede dog stjernerne ved dette års uddeling, noterer det grønlandske medie Sermitsiaq.
Glæder os til at skabe en unik madoplevelse
Hotel Nordbo i Nuuk skriver i opslag på Facebook, at samarbejdet med Restaurant ARO vil bringe en ekstraordinær kulinarisk oplevelse til Grønland. Den nye pop-up restaurant vil give gæsterne i Nuuk en mulighed for at opleve ARO’s berømte kreative retter i en ny og spændende kontekst, hedder det.
Det oplyses ikke, hvor mange pladser, restauranten i Nuuk vil have under besøget fra Restaurant Aro eller hvor lang tid, besøget vil vare.
”Hotel Nordbo ser frem til at samarbejde med ARO og vi glæder os til at skabe en unik madoplevelse for både lokale og besøgende i vores skønne by,” hedder det blandt andet.
Samarbejdet med Restaurant ARO er en del af vores mission om at styrke og bevare lokale traditioner, samtidig med at vi tilbyder enestående oplevelser for vores gæster og borgerne i Nuuk, som kan se frem til en fantastisk madoplevelse, hedder det.
Relaterede artikler:
2023: Grønlandsk turisme fik det bedste år nogensinde
Albatros-chef i hård kritik af grønlandsk turismelov
Michelin har haft stærk fokus på Restaurant Jordnær