Havreholm Slot ved Hornbæk. Foto: Havreholm Slot.

Havreholm Slot solgt til Matas-rigmand

Endnu et hotel ved Hornbæk i Nordsjælland er nu solgt til Henrik Frederiksen, der tjente millioner på salget af Matas.

Henrik Frederiksen har tidligere købt Hotel Bretagne i Hornbæk, som er gennemrestaureret og genåbnede sidste år. Nu er turen kommet til Havreholm Slot på Klosterrisvej ved Hornbæk, og der er ifølge Frederiksborg Amts Avis ikke tale om en passiv investering i det i forvejen etablerede kursuscenter. Tvært imod er der tale om store planer for fremtiden og for den måde, det renoverede Havreholm Slot skal bidrage til at tiltrække flere forretninger til området.

Med overtagelsen af slottet og den store park og fredskov er det planen at genskabe fortidens storhed Havreholm Slot skal efter planerne indrettes til et landsted med topmoderne rammer og med kunst og antikviteter bidrage til indtrykket af et hotel i særklasse.

Henrik Frederiksen og hans hustru Susanne Risom som også driver ’Galleriet Hornbæk’, samarbejder om restaurering og indretning af slottet, ligesom det var tilfældet med Hotel Bretagne. Sammen skal de to hoteller være et attraktivt alternativ til mere traditionelle hotel- og restaurationstilbud i Nordsjælland.

”Historisk set er Havreholm Slot en bevaringsværdig kulturperle i ’Kongernes Nordsjælland’. Datidens store digter Holger Drachmann havde sin gang på Havreholm, og forfatteren Henrik Pontoppidan har angiveligt skrevet klassikeren ’Lykke Per’, mens han boede i slotstårnet”, fortæller Henrik Frederiksen.

I starten af 1900-årene fik kunstprofessor Joakim Skovgaard til opgave at udsmykke havesalen. Det blev til tre års intenst arbejde og et fantastisk vægmaleri – seks store og seks mindre paneler, som forestiller den bibelske skabelseshistorie. Centerpladsen i havesalens stuk forestiller de 12 stjernetegn, og hjørnerne er udsmykket med figurer, som symboliserer de fire årstider – ligeledes udført af Joakim Skovgaard.

Udstilling af skulpturer
Susanne Risom ønsker at etablere en permanent udstillingsplatform for skulpturer i området, og Havreholm Slot gør det muligt at anlægge en skulpturpark i slottets park.

Parken blev af daværende ejer af Havreholm Slot – Holger Jantzen – anlagt i 1911 med hjælp fra landskabsarkitekt Erstad-Jørgensen. Adskillige spadserestier indbyder til vandreture i den stemningsfulde park, som blandt andet rummer forskellige scenerier med stensætninger, vandfald, Gurre Å, en stor sø og en fredskov.

Parret overtager Havreholm Slot den 1. oktober i år og regner med at slottet vil være lukket i op mod to år for at gennemgå en fuldstændig renovering. Alle arrangementer indtil da afholdes uændret.

 

Relaterede artikler:

Hotel Bretagne genopstår i Hornbæk

Hotelkæde opruster i Nordsjælland

Rekord for mødeturismen i Nordsjælland

x

Læs Også

Nyt hotel holder kurs mod åbning i København

I starten af december får København endnu et nyt hotel. Det sker når hollandsk kæde af boutiquehoteller gør sin nordiske entre med 238 værelser ved Rådhuspladsen.

Danmarks største hotel bliver lidt mindre

Til juni næste år åbner Danmarks største hotel med 1.203 værelser – det er 17 mindre end bebudet. Hotelkæden CabInn er endnu ikke klar med navnet på direktøren for det nye kæmpehotel. I Ørestad kommer yderligere 800 værelser.

Lufthavnshotel får ny direktør og opgraderes for millioner

Et af de tre hoteller tæt på Københavns Lufthavn har netop fået ny direktør - Quality Airport Hotel Dan skal nu istandsættes for millioner.

Millioninvestering giver hotel nye kunder

I kampen om gæster på high end-hoteller, har Københavns største hotelgruppe brugt millioner på at forædle hotellet 71 Nyhavn. Det har gjort high end-hotellet til gruppens dyreste i værelsespriser.

Scandic åbnede årets største hotel i København

Med 370 værelser er Scandic Kødbyen det største nye hotel til at åbne i København i år. I alt får landets største hotelkæde i disse år 5 nye hoteller, herunder dets største udenfor København.

Staten og kommunerne på jagt efter 135 hoteller

Den 1. januar vil Statens og Kommunernes Indkøbsservice indgå en ny 24 måneders aftale med 135 hoteller over hele landet. Aftalen har en værdi af 300 millioner kroner.