Holland-America Line på vej med flagskib

ms_KoningsdamCRUISE: M/S Koningsdam sejler ud i februar 2016 og bliver det hidtil største skib i rederiet med super moderne stil og kommer til at bære et navn, som ender med ”dam”, ligesom alle 15 andre i det 141 år gamle rederi.

Det er ikke hverdagskost med nye krydstogtskibe i Holland-America, men nu er et superskib på vej, som det klart største i flåden.

Forleden offentligjorde man, at navnet på nybygningen bliver Koningsdam, som det gælder for alle skibene med ”dam” sidst i rederiet, der blev grundlagt i 1873 og på den måde fører stolte hollandske traditioner videre.

”Vi håber, at vi med det nye skib kan føre den højeste klasse af krydstogt og moderne service videre. Vores nye Pinnacle Class på vort største skib vil blive noget helt særligt,” sagde adm. direktør Stein Kruse forleden.

Seneste nybygninger var Niew Amsterdam i 2010 og forud for den Eurodam, som blev navngivet i København i 2010 og har haft base i Københavns Havn et par måneder i sommer.

Koningsdam får plads til 2.650 passager og 1.025 besætningsmedlemmer. Skibets størrelse er på 99.500 bruttotons (rummål). De fleste krydstogtskibe på den størrelse har ofte kahytter til over 3.000 passagerer. Det indikerer at passagererne får bedre plads på Koningsdam.