Aguardios direktør, Thomas Munch-Laursen, til venstre, og Michael Thomsen, hoteldirektør for Scandic Jacob Gade i Vejle. Foto: Scandic.

Hotelgæster skal bruge mindre vand

Via samarbejde med ny dansk virksomhed vil Scandic have hotelgæster til at mindske vandforbruget under bruseren. Ny teknologi kan reducere forbruget med 20 procent.

Scandic, Danmarks største hotelkæde med foreløbig 26 hoteller, har indgået samarbejde med den nye danske virksomhed Aguardio. Samarbejdet skal være med til at reducere vandforbruget på hoteller gennem teknologiske løsninger.

Det sker via en sensor og et display med en timer i brusekabinen på hotelværelset. Displayet placeres i øjenhøjde og viser, hvor lang tid gæsten har været i bad. Ambitionen er at tilskynde – eller “nudge” – gæsten til at blive opmærksom på sit vandforbrug og dermed nedsætte det til gavn for miljøet og Scandics vandregning. Samarbejdet er en del af Scandics fokus på at tilbyde bæredygtige hoteloplevelser.

Foreløbig har Scandic Jacob Gade-hotellet i Vejle fået løsningen på alle 129 værelser, men hotelkæden ser med interesse på resultaterne af samarbejdet for at vurdere den på kædens andre 25 hoteller i Danmark.

”Vi er vanvittig glade for det nye samarbejde med Aguardio, som kan bidrage til at mindske vandforbruget og dermed miljøpåvirkningen. Det er dog stadig op til den enkelte gæst at bestemme længden af brusebadet. Men dette konkrete initiativ gavner miljøet samtidig med, at vi kan nedbringe vores omkostninger,” siger Daniel Kirchhoff, kommunikationschef i Scandic Danmark.

”Scandics Jacob Gade-hotel i Vejle er første fuldskalahotel, der implementerer vores løsning. Vores løsning vil give Scandic en økonomisk besparelse samtidig med, at den sparer på klodens ressourcer,” siger Thomas Munch-Laursen, administrerende direktør og medgrundlægger af Aguardio.

Reducerer vandforbruget med 20 procent
Udover displayet, der gør gæsten opmærksom på badetiden, installeres en sensor i brusekabinens loft. Sensorerne gør det muligt at indsamle viden om vandforbruget på hotellet. Det hjælper Scandic, fordi det på den måde bliver muligt at regulere opvarmningen af vand og dermed reducere energi- og CO2-forbruget.

Ifølge Aguardio tager et gennemsnitligt brusebad på et hotel over syv minutter – men tiden i brusebadet kan nedsættes 20 procent når displayet er installeret.

Relaterede artikler:

Gevinst for begge parter

Biogas skal være fremtiden for Hurtigrutens skibe

Krydstogtrederi får egen ø ved Bahamas