En af de kommende europæiske Hilton-åbninger i år eller næste år bliver dette, Hilton Alvor ved den sydportugisiske Algarve-kyst. Illustration: Hilton.

Hotelgigant fortsætter global ekspansion

Hilton vil næsten hver måned i år åbne et nyt hotel i Europa, navnlig ved Middelhavet. Også i år får koncernen sine første hoteller i fem ikke-europæiske lande, hvor man endnu ikke er til stede.

Foreløbig har Hilton-koncernen over 7.500 hoteller og resorts med næsten 1,2 millioner værelser og suiter i 126 lande og territorier verden over. Hotellerne er fordelt over Hiltons indtil nu 22 varemærker, det største er Hampton by Hilton med over 3.000 hoteller. Hiltons bonusprogram, Hilton Honors, har på verdensplan over 180 millioner medlemmer.

I år fortsætter Hilton væksten, skriver koncernen i en pressemeddelelse. Totalt har Hilton i EMEA-regionen (Europa, Mellemøsten og Afrika) over 100 nye hoteller og resorts på vej de kommende år.

I Europa forventer Hilton i år åbning af 10 nye hoteller og resorts, en række af disse er ved at give en Hilton-franchise til eksisterende hoteller.

De kommende nye europæiske Hilton-hoteller er i alt 10, nogle destinationer får dog mere end ét Hilton. De er på den sydportugisiske Algarvekyst, den spanske middelhavsø Ibiza, på Kreta, i Kroatien, på Malta og den italienske middelhavsø Sardinien.

De 10 hotelåbninger i år fordeles blandt andet på varemærkerne Curio Collection by Hilton, Tapestry Collection by Hilton og DoubleTree by Hilton.

Åbner i fem nye lande
Mens hotelkoncernen som nævnt allerede har hoteller i 126 lande og territorier verden over, åbner Hilton i år i fem lande, hvor man endnu ikke har hoteller. Det er Bermuda, Nepal, Laos, Paraguay og Østtimor. Sidste år fik Hilton sine første hoteller i Den demokratiske Republik Congo, Monaco og Tunesien.

Hilton, der har hovedkvarter i USA, betænker også sine nordlige naboer i Canada med flere Hilton-hoteller. De kommende fem år udvider man i Canada med 50 procent – i alt 90 hoteller med over 11.000 værelser; i forvejen har Hilton samlet 190 hoteller og resorts i Canada.

Det kan hævdes, at Hilton ikke synes særlig interesseret i Danmark. Det eneste Hilton i rigsfællesskabet, er Hilton Garden Inn Faroe Islands med 130 værelser og suiter ved Torshavn. Hotelselskabet bag hotellet, der åbnede i 2020 ved den færøske hovedstad, ejes 100 procent af Færøernes flyselskab, Atlantic Airways.

 

Relaterede artikler:

Hilton opkøber endnu en kæde af luksushoteller

Marriott har åbnet to nye hoteller i København

Hilton satte flere rekorder i 2023