Zleep Hotels vil nu selv stå for rengøringen på sine foreløbig ni hoteller i Danmark. Dermed spares millionbeløb. Foto: Zleep Hotels.

Hotelkæde sparer millioner og skaber nye jobs

Den danske hotelkæde Zleep vil selv stå for rengøringen af sine hoteller. Dermed kan der spares mange millioner ligesom kæden får cirka 180 nye ansatte.

3-stjernede Zleep Hotels bruger i år omkring 20 millioner kroner på at få rengjort sine 870 værelser på sine foreløbig ni danske hoteller af eksterne leverandører. Men op mod 25 procent af det beløb kan spares ved at Zleep selv står for rengøringen.

Det vurderer hotelkædens driftsdirektør, Per Denker Sørensen, overfor STANDBY.dk

Zleep Hotels har nemlig overtaget driften af rengøringen på sine hoteller og dermed insourcet housekeeping. Det giver Zleep Hotels mere kontrol over hele gæsteoplevelsen.

”Housekeeping står for en af de værdier, der er allervigtigst på hoteller: renlighed. Alligevel outsources aktiviteten blandt flere hoteller og hotelkæder. Ved at overtage rengøringen får Zleep Hotels kontrol over hele gæstens rejse fra booking til afrejse og dermed øget kontrol over sit varemærke,” lyder det fra hotelkæden. 

Gode erfaringer
Allerede i starten af i år begyndte kæden som eksperiment selv at stå for rengøringen på Zleep Hotel Copenhagen City tæt på Hovedbanegården. Siden overtagelsen fik hotellet en forbedring på over ti procent i gæsteanmeldelser på renlighed – baseret på tal fra ReviewPro. Og det er sket uden at Zleeps eget rengøringspersonale skal løbe stærkere, siger driftsdirektøren og tilføjer: “renlighed er en af de vigtigste værdier, når forbrugere anmelder hoteller.”

Ved at overtage rengøringen på samtlige sine hoteller, forventer Zleep at spare 15 procent på kontoen det første år og 20-25 procent næste år.

”Enten har de eksterne leverandører, vi hidtil har brugt til rengøringen på vores hoteller, tjent for mange penge – eller også kan vi med den nye metode udnytte synergierne bedre; det kan være ved at vores eget rengøringspersonale udfører andre opgaver – vi har for eksempel på et af vores mindste hoteller, det i Ishøj syd for København, fået aftale med fagforeningen 3F om, at rengøringspersonalet også kan arbejde med morgenmaden eller i receptionen – altså at de kan flekse mellem flere funktioner,” siger Per Denker Sørensen.

Mange nye arbejdspladser
Efter rengøringspersonalet er blevet en del af Zleep Hotels, er antallet af ansatte i kæden vokset fra 120 til lidt over 200 og flere fuldtidsstillinger på kædens hoteller. I takt med at flere hoteller kommer til, forventer Zleep, at personalestaben vil vokse med yderligere 100 næste år.

”Som en del af samme virksomhed bliver rengøringspersonalet integreret i Zleep Hotels’ og får dermed flere udviklingsmuligheder. Det er dygtige mennesker, der er blevet en del af Zleep Hotels, og vi støtter deres personlige og faglige udvikling gennem blandt andet Zleep Academy. Det sikrer, at vi er med til at udvikle fremtidens ledere og skaber gode integrationsmuligheder,” siger personalechef hos Zleep Hotels, Tina Berning.

Flere hoteller på vej
Zleep Hotels har i dag ni danske hoteller og yderligere seks på vej, fem i Danmark og kædens første udenfor Danmark, i Upplands Väsby i nærheden af Stockholm.

Næste år åbner Zleep tre nye hoteller – i Upplands Väsby samt i Aalborg og i Skejby udenfor Aarhus. I 2020 kommer endnu tre Zleep-hoteller, i Lyngby ved København, i Hillerød samt i Ørestad, tæt på Royal Arena.

Zleep Hotels åbnede sit første hotel i 2003 og dets foreløbig ni danske hoteller har 870 værelser, mens de seks kommende har 795. Ambitionen hos Zleep taler om 20 hoteller i 2020 – såvel Zleep-hoteller som hoteller drevet af Core Hospitality, et søsterselskab til Zleep.

Der var sidste år 250.000 gæsteovernatninger på de eksisterende Zleep-hoteller – 42.000 flere end i 2016. I år forventer Zleep Hotels ejer, Peter Haaber, at hotellerne omsætter for cirka 150 millioner kroner – mod 135 millioner kroner sidste år.

Relaterede artikler:

Klar med Danmarks første kemikaliefrie hotel

Kommune utilfreds med nyt hotel

Nyt topjob til dansk hotelprofil