Hurtigruten håber snart igen at kunne medtage udenlandske passagerer på sin rute mellem Bergen og Kirkenes, for eksempel med skibet MS Nordnorge. Foto: Ulf Hansson for Hurtigruten.

Hurtigruten forventer alle kystskibe klar til sommer

Til juli håber det norske rederi efter halvandet år med reduceret betjening at have syv skibe på vandet på sin primære rute mellem Bergen og Kirkenes. Bookingerne er højere end før krisen.

”Vi har også været hårdt ramt af coronakrisen, og håber nu gradvist at kunne vende tilbage til normal trafik. Vores bookinger er cirka 50 procent højere end før krisen,” siger Daniel Skjeldam, koncernchef for Hurtigruten i en pressemeddelelse.

Til juli forventer Hurtigruten, at det primære varemærke, Hurtigruten Norwegian Coastal Express, igen har vand under kølen for syv skibe på forbindelserne mellem Bergen, Norges næststørste by, og Kirkenes i det nordligste Norge – en strækning på 2.500 kilometer. Med stop i havnene, tager det normalt omkring 11 dage at sejle de 2.500 kilometer mellem Bergen og Kirkenes. Passagererne kan købe passage på de strækninger, de ønsker.

”Mens stadig flere bliver færdigvaccineret og rejserestriktionerne hæves, ser vi stor vækst af bookinger fra alle vores markeder, også de udenlandske,” siger Daniel Skjeldam.

Hurtigruten har siden 1893 sejlet på sin primære rute langs den norske kyst, hvor rederiet opretholder transportforbindelserne mellem byerne langs den norske kyst med dels varer og post, men også passagerer fra ind- og udland. Skibene på ruten har normalt anløb i 34 havne mellem Bergen og Kirkenes.

Selve rederiet Hurtigruten blev søsat tilbage i 1893, og sejler i dag primært mellem Bergen og Kirkenes. Otte ud af ti af Hurtigrutens passagerer kommer under normale rejseår fra udlandet.

Klar til udenlandske turister
Hedda Felin, direktør for Hurtigrutens kystruter, ser frem til igen at byde udenlandske passagerer velkomne, så snart rejserestriktionerne er afmonteret.

”Vores trinvise tilbagevending til igen at sejle under strikse myndighedskrav og med alle sundhedsprocedurer ombord, er blevet godt modtaget af vores passagerer, besætninger og lokalsamfundene. Vi følger konstant de norske myndigheders retningslinjer,” siger Hedda Felin.

Hurtigruten Norwegian Coastal Express er en del af Hurtigruten Group, der også omfatter Hurtigruten Expeditions, der betegner sig som verdens største krydstogtrederi indenfor ekspeditionskrydstogter.

Relaterede artikler:

Flydende saunaer er voksende norsk trend

Tvivler på krydstogtskibe i danske havne i år

Hurtigruten indstiller alle ekspeditionskrydstogter