Fra præsentationen af Airbnbs nye initiativer – Airbnb forventer i 2028 at have en milliard overnattende gæster verden over.

Airbnb øger sit fokus

Portalen skal fremover også inkludere boutique hoteller, bed&breakfast og high-end udlejning samt et bonusprogram.

På kursen for de næste ti år hos Airbnb.com er en udvidelse og opgradering af bookingportalens produkter – et af de mange mål er at komme ind på området for udlejning af luksusejendomme samt tilbyde boutique hoteller og for eksempel alternative overnatningssteder, blandt andet på eksklusive yachts.

Et af de nye koncepter er ”AirBnB Plus,” hvor udlejningsstedet er blevet inspiceret og godkendt på en lang række kriterier for sin kvalitet af Airbnb. Dette udspil skal være med til at tiltrække en ny kundegruppe, der gerne vil bruge Airbnb, men ikke er sikker på kvaliteten af lejeboligen.

De nye udspil fra Airbnb kommer blandt andet efter, skriver avisen San Francisco Chronicle, at San Francisco, hvor Airbnb opstod, har indført strengere regler for korttidsudlejning af boliger via portaler som Airbnb. Det har ifølge den store avis betydet, at Airbnb nærmest har fået halveret antallet af udlejningssteder i byen på den amerikanske vestkyst. The Chronicle skriver, at i august sidste år udbød Airbnb 8.740 boliger til korttidsleje i San Francisco, mens det var udgangen af januar i år kun var 4.191. Ifølge Airbnb udbyder portalen på verdensplan 4,5 millioner udlejningsboliger i 81.000 byer. De tre største markeder er Paris, London og New York.

Med de nye ændringer og forøgelser i Airbnbs portefølje vil udlejningsportalen differentiere dens tilbud – dette sker for at gøre det nemmere for kunderne at søge efter og få deres ønske opfyldt. Disse bliver blandt andet AirBnB Collection, der henvender sig til grupper, og Beyond by Airbnb, henvendt mod gæster der ønsker luksuriøs indkvartering,

Airbnb får bonusprogram
Airbnb arbejder også mod at introducere et bonusprogram, loyalitetsprogrammet Superguest skal blandt andet give lavere priser på boligleje og transport samt for eksempel gratis adgang til fitness centre. Med Superguest fortsætter Airbnb sin udvikling mod at blive en endnu mere bredtfavnende aktør i rejsebranchen.

Starten var tre luftmadrasser
Airbnb startede for ti år siden i San Francisco, hvor blandt andre Brian Chesky, der i dag er Airbnbs koncernchef, sammen med sin room mate pustede luft i tre luftmadrasser i deres lejlighed i San Francisco – til udlejning for besøgende, der ikke havde råd til et hotelværelse. Airbnb er endnu ikke børsnoteret, det sker måske næste år, men virksomheden skønnes i dag at have en markedsværdi på cirka 200 milliarder kroner.

Relaterede artikler:

Danske hoteller fastholder pres mod Airbnb

Airbnb overvejer eget flyselskab

Ny pris til dansk iværksætter-virksomhed

Hovedstaden spreder væksten