Jens Mathiesen ny koncernchef for Scandic Hotels Group

Med omgående virkning bliver administrerende direktør for Scandic Hotels i Danmark, Jens Mathiesen, koncernchef for hele Scandic Hotels Group, Nordens største hotelgruppe.

Nordens største hotelgruppe skifter med kort varsel koncernchef. Danske Jens Mathiesen afløser med øjeblikkelig virkning norske Even Frydenberg, der kun har haft stillingen siden august 2017, hvor han afløste danske Frank Fiskers.

I en fondsbørsmeddelelse oplyser bestyrelsen for Scandic Hotels Group, at Even Frydenberg forlader sin stilling med omgående virkning.

Indtil der er fundet en ny administrerende direktør for Scandic i Danmark fortsætter Jens Mathiesen med fortsat at have denne funktion. Jens Mathiesen er netop fyldt 50 år og har været administrerende direktør for Scandic i over ti år; Scandic er med 26 hoteller Danmarks største hotelkæde.

“Bestyrelsen er kommet til den konklusion, at Scandic har behov for nyt lederskab, så det var naturligt for os at skilles fra Even Frydenberg,” siger bestyrelsesformand Per G. Braathen, og fortsætter:

”Jeg ønsker at understrege, at dette er et lederskabs-spørgsmål uden sammenhæng med Scandics økonomiske situation. Bestyrelsen takker Even Frydenberg for hans indsats for virksomheden.”

Scandic er Nordens største hotelkæde med 280 hoteller og i alt 55.000 værelser. Selskabet opererer i seks lande, udover Danmark også Sverige, Norge og Finland samt Polen og Tyskland og har 16.000 medarbejdere.

STANDBY.dk søger at få en kommentar fra Jens Mathiesen.

Startede med biludlejning
Jens Mathiesen stammer fra Amager, hvor han stadig bor. Han har blandt andet en shipping-uddannelse og kom i rejsebranchen i 1991 via Avis Biludlejning i Københavns Lufthavn. Efter en kort periode i lufthavnen blev han sælger hos Avis Danmark og fik her sit første lederjob – som chef for partnerselskabsrelationer, for eksempel rejsebureauer, flyselskaber og kreditkortselskaber. Jens Mathiesen var salgschef hos Avis fra 1993 til 1999.

Han arbejdede uden for rejsebranchen i nogle år, men vendte tilbage i 2003 som salgs- og marketingchef i Remmen Hotels, der i dag er mest kendt som operatør af 5-stjernede Hotel d’Angleterre i København. Det blev nu kun til lidt over syv måneder. Herefter fulgte mere end fire år som salgs- og marketingdirektør hos norske Nordic Choice Hotels i Danmark, inden Jens Mathiesen blev headhuntet til Scandic i 2008 som øverste chef for Danmark.

Relaterede artikler:

50 år med Jens Mathiesen

Mange fejrede Jens Mathiesen

Dansker stopper som chef i Nordens største hotelkæde