Jens Mathiesen – i midten – var centrum for megen opmærksomhed ved sin reception. Foto: Standby.dk

Mange fejrede Jens Mathiesen

Der var stort rykind af spidser fra rejsebranchen, erhvervslivet, ministre og andet godtfolk da direktøren for Scandic Hotels og formand for Dansk Erhverv, Jens Mathiesen, fejrede sin 50 års dag.

En de store, imponerende sale på Børsen i København var torsdag tæt pakket med mange hundrede gratulanter fra nær og fjern, der var samlet for at fejre Jens Mathiesens 50 års fødselsdag.

Klik for stort format. Blandt de mange gæster var, fra venstre, en anden fødselar, koncernchef i BC (Bella Center) Hospitality Group og bestyrelsesformand i VisitDenmark, Allan Agerholm, der samme dag rundede 54, administrerende direktør i Dansk Erhverv, tidligere minister Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, fødselar Mathiesen, og Horestas bestyrelsesformand, Jens Zimmer Christensen. Foto: Preben Pathuel.

Jens Mathiesen har i over ti år været administrerende direktør for Danmarks største hotelkæde, Scandic Hotels, og i snart tre år bestyrelsesformand for arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv.

Så han har en stor og bred kontaktflade – det kom også til syne ved receptionen; statsminister Lars Løkke Rasmussen kunne ikke være til stede, men der var en flot videohilsen fra statsministeren til ”Jens,” man er vel på fornavn…

På vegne af de omkring 2.000 medarbejdere i Scandic i Danmark, sagde økonomidirektør Tonny Poulsen, i sin indledning, at han var glad for at Dansk Erhverv betalte regningen for receptionen.

Tonny Poulsen fortalte om Jens Mathiesen, at han i starten havde sagt, at hans indtryk af Scandic var, at det var en lidt støvet kæde af motorvejshoteller.

Men siden sin start hos Scandic har Jens Mathiesen ændret Scandic og taget kæden med på en ny rejse med nye hoteller, der bestemt ikke er motorvejsagtige, og investeret mange penge i at opgradere de eksisterende.

Klik for stort format. Scandic har foreløbig 26 hoteller i Danmark, mange af direktørerne var på plads for at sige til lykke til deres administrerende direktør. Fra venstre Jacob Brammer, Scandic Front, Peter Kjerkegaard, Scandic Sluseholmen, Marlene Frez, Scandic Webers, Heidi Kjær, Scandic Kolding, Kirsten G. Grindsted, Scandic Copenhagen, Thomas Oest, Scandic Bygholm Park i Horsens, Mads Brockmann-Petersen, Scandic Palace, Jeroen Bisschop, Scandic Glostrup og Jørgen W. Frederiksen, Scandic Kødbyen. Foto: Henrik Baumgarten.

Ridderskors
”Du har været med til at gøre Scandic til en fantastisk arbejdsplads,” sagde Tonny Poulsen og fik naturligvis også nævnt førstepladsen i 2017 som Danmarks bedste arbejdsplads – samt at Jens Mathiesen i slutningen af sidste år fik en særlig for-julegave af Dronningen: et ridderkors. Ordenen tilskriver Jens Mathiesen dog primært sin formandskab for Dansk Erhverv.

”Du er god til at vise omtanke, eller caring som det hedder nu om dage, og du har dit motto om, at vi sammen spiller hinanden gode,” sagde Tonny Poulsen og tilføjede, at under Jens Mathiesen var Scandic i Danmark også blevet meget mere kommunikerende.

I sin korte takketale sagde Jens Mathiesen blandt andet, at det altså var nemmere at holde tale for andre end om sig selv. ”Et karaktertræk han ikke deler med USA’s præsident Trump,” hviskede en af tilhørerne.

Men Jens Mathiesen takkede i hvert fald varmt for den megen opmærksomhed og et fantastisk samarbejde med kollegerne i Scandic og medlemmerne af Dansk Erhverv, herunder bestyrelsen.

”Scandic har gennemgået – og gennemgår – en vækst- og kulturrejse, og jeg sender min store tak til alle Scandic-medarbejderne som hver eneste arbejdsdag gør deres bedste for deres arbejdsplads,” sagde Jens Mathiesen.

Relaterede artikler:

50 år med Jens Mathiesen

Hotelgæster skal bruge mindre vand

Scandic henter direktør fra stor konkurrent