Blåvand ved det jyske vesterhavskyst, foto: Varde Kommune.

Vesterhavskommuner ser stor stigning i turister

Kommunerne Varde og Ringkøbing-Skjern havde sidste år flere turistovernatninger end der var i Københavns Kommune. Væksten er fortsat i år.

Alene i Varde Kommune var det samlede antal turistovernatninger i de første syv måneder af i år over 2,5 millioner. Det er en stigning på ni procent – mere end det dobbelte af landsgennemsnittet for samme periode på fire procent, oplyser Varde Kommune.

Kommunerne Varde og Ringkøbing-Skjern overgik i 2017 med tilsammen 7,9 millioner turistovernatninger Københavns Kommune, der havde 7,6 millioner turistovernatninger.

Sidste år var der 4,2 millioner turistovernatninger alene i Varde Kommune. Det var en stigning sammenlignet med 2016, hvor der var 3,9 millioner overnatninger.

Nye fælles markedsføringstiltag på det tyske marked mellem en række feriehusudlejere i Varde Kommune skubber til væksten sammen med en samlet markedsføring af den Sydvestjyske landsdel i samarbejde med VisitDenmark.

Vigtigt med samlet indsats
I en kommentar til fremgangen, siger borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl: ”Tallene viser, hvor vigtigt det er med en målrettet og samlet indsats for at få turisterne til vores del af landet. Det arbejde, der ydes af vores mange aktører, har afgørende betydning for en fortsat positiv udvikling inden for turismen, og det er netop turisterne uden for højsæsonen, vi er særligt interesserede i at tiltrække flere af.”

Og fra turistchef i ProVarde, Colin Seymour, lyder det: ”Fra januar til og med juni oplevede Varde Kommune en stigning i tyske overnatninger på tæt på 90.000. Det er 42 procent af den samlede vækst i tyske overnatninger i hele Danmark for perioden.

Destinationsmarkedsføringen i foråret og forsommeren af Naturpark Vesterhavet sammen med feriehusudlejerne og den overordnede samlede markedsføring i Tyskland af feriemulighederne under Süddänische Nordsee paraplyen giver pote.

Interessen for at holde ferie i Varde Kommune, specielt uden for højsæsonen, er stødt stigende som følge af disse fællesindsatser og en fokuseret oplevelses- og destinationsudvikling samt ikke at forglemme den høje gæstetilfredshed med genbesøg og gæsteanbefalinger som følge,” siger turistchefen.

Vestkystens Turismevækstklynge
At tiltrække gæster uden for højsæsonen gennem oplevelsesudvikling og produktinnovation er gennem de senere år højt prioriteret på fod med markedsføringsindsatserne, da ledig kapacitet til vækst i specielt feriehusturismen i højsæsonen er begrænset.

Netop disse potentialer for fortsat vækst er indsatser der arbejdes med i ”Vestkystens Turismevækstklynge” i samarbejde med erhvervet Ringkøbing Fjord Turisme, Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner og Dansk Kyst og Naturturisme støttet af Region Syd og Midt, oplyser Varde Kommune og tilføjer:

De kommunale turismefremmeorganisationer i de sydvestjyske kommuner har samarbejdet med VisitDenmarks markedskontor i Tyskland om øget synliggørelse af den sydvestjyske landsdel som ”Süddänische Nordsee.”

Relaterede artikler:

CNN sætter navn på Danmarks bedste strande

Samarbejde skal øge vestkystturisme

Horesta frygter for dansk turisme