Ejerne af firestjernede Hotel Hans Egede i Nuuk vil renovere for 25 millioner kroner. ”Nuuk er ikke Grønlands største turistby, men vi ser lyst på fremtiden med øget beflyvning fra flere flyselskaber.”
Hotel Hans Egede, Grønlands største hotel i centrum af den grønlandske hovedstad, er flere gange blevet udbygget og rummer i dag 156 værelser – samt Grønlands største kursus- og konferencecenter, det 5-stjernede HHE Conference & Events.
Bag Hotel Hans Egede – og budgethotellet HHE Express-hotellet, også i Nuuk, med 108 værelser – står Helge Tang, der i 2022 fejrede 50-års jubilæum i grønlandsk turisme.
Selvom den grønlandske erhvervsmand har rundet 74 år, har han ikke mistet passionen for lokal turistudvikling, og investerer nu yderligere 25 millioner kroner i Hotel Hans Egede. ”Det er prisen for en ny facade med nye vinduer og så videre,” oplyser han til Standby.dk
Helge Tang har officielt givet tøjlerne videre til sin søn, Christian Tang, og trukket sig fra den daglige drift, hvorefter hans to hoteller i Nuuk nu drives af administrerende direktør Jørgen S. Bay-Kastrup og Christian L. Tang.
Ejer bygningerne
Men Helge Tang er stadig aktiv og fortsat formand for Polarbo A/S, der blandt andet ejer bygningerne, hvor Hotel Hans Egede driver hotel- og restaurationer midt i Nuuk.
Og det er netop Polarbo, som ejes af Bolette Juhl og Helge Tang, der nu investerer de 25 millioner kroner i renoveringen af Hotel Hans Egede, der i alt består af cirka 10.000 kvadratmeter. Millionrenoveringen begynder i næste måned og vil vare et års tid, oplyses det.
De 25 millioner kroner investeres for at fremtidssikre det stærke fundament, hotellet har skabt siden etableringen i 1987, og for at fremstå lige så tidssvarende og indbydende udenpå, som hotellet er kendt for at være indenfor, fortæller Helge Tang.
”Selvom kun en del af hotellet er fra 1987, og flere etaper er føjet til siden, er facaden moden til fornyelse,” medgiver Helge Tang, der tilføjer, at det samtidig er en investering i en mere bæredygtig hotelforretning, da nye vinduer og miljøvenlig facade er med til at styrke hotellet.
Myndighedstilladelser tager lang tid – og Airbnb opererer i tusmørket
Helge Tang siger også, at han ikke er bange for at tage millioninvesteringen nu, hvor der er nye tider på vej i grønlandsk turisme. ”Der kan være hotelkonkurrenter på vej, og det vil kun være sundt for den samlede turisme,” siger han og forsætter:
”Vi er reelt kun kede af, at det ikke er gået hurtigere med planlægningen af nye hoteller i blandt andet Nuuk. Der burde for længe siden have været en myndighedsafklaring på, hvor man kan få lov til at bygge, så nye hotelbyggerier kan komme i gang.”
Han tilføjer til Standby.dk: ”Der er flere aktører på overnatningsscenen i Nuuk, men det er typisk små steder med få værelser eller små lejligheder. Der er også Airbnb, der ligesom i Danmark opererer i tusmørket udenfor de regler og procedurer, som den professionelle branche er underlagt med lokalplaner og så videre.”
Og tilføjer Helge Tang: ”Myndighederne har desværre ikke været hurtige til at give nye tilladelser til hotelbyggeri i Nuuk, selvom der godt kan være grundlag for ét hotel mere, når flytrafikken kommer i omdrejninger.”
Helge Tang siger også, at ”vi forsøger ikke at være for jubeloptimistiske i forhold til turismen. Vi er klar over, at Nuuk ikke er den største turistby i Grønland.
Men vi ser lyst på fremtiden, og bemærker positive tendenser for 2025 med udsigten til direkte flyrute fra Aalborg til Nuuk – samt hvad der ser ud til at være øget beflyvning med lettere adgang hos flere flyselskaber.”
Relaterede artikler:
Albatros-chef i hård kritik af udkast til ny grønlandsk turismelov