Den kinesiske skuespiller Chen Shu med sit filmhold under optagelserne forleden ved blandt andet Egeskov Slot på Fyn. PR-foto: Destination Fyn.

Kinesisk berømthed skal få flere kinesere til Fyn

Den kinesiske skuespiller Chen Shu, der blandt andet har været med i Hollywood-filmen The Martian, har netop besøgt København, Odense og Aarhus for at lave indslag til sociale medier i Kina om Danmark som rejseland.

I Kina har den 39-årige berømthed over syv millioner følgere på sociale medier. Hendes besøg i Danmark, der var arrangeret i samarbejde med VisitDenmark og Wonderful Copenhagen, bragte hende blandt andet til Fyn, hvor Chen Shu med et stort filmhold lavede optagelser, der skal formidle dansk livsstil til potentielle nye kinesiske turister til Danmark.

Klik for stort format. Den i Kina meget berømte skuespiller Chen Shu foran H.C. Andersens Hus i Odense. PR-foto: Destination Fyn.

Odense har ifølge Udvikling Fyn det seneste år oplevet fremgang på 15,5 procent i antallet af kinesiske overnatninger sammenlignet med året før. Desuden oplever flere af partnerne i Kina Alliancen fra Destination Fyn og Udvikling Fyn, at det er en ny type kinesiske turister der kommer og som i stigende grad har interesse for den skandinaviske livsstil, skriver Fyens.dk

Udover Odense besøgte det kinesiske team slottet Egeskov, Den Fynske Landsby og Chen Shu cyklede ved Odense Å.

Optagelserne bliver til fire kortfilm, som senere på efteråret vises på ti SOME media/video-platforme. Den estimerede presseværdi er 38 millioner kroner, oplyser Destination Fyn.

Vil have flere overnattende kinesiske turister
Samarbejdet indenfor turisme til Fyn har netop indgået aftale med en kinesisk turoperatør om at promovere to og tre dages ture for kinesiske turister til Fyn – fremfor at de for eksempel besøger H. C. Andersens hus i Odense som en udflugt under deres ophold i København.

Den kinesiske turisme i Danmark har siden 2013 oplevet en kraftig vækst. Antallet af kinesiske besøgende i H.C. Andersens Hus i Odense såvel som antallet af overnatninger i det fynske har haft vækstrater på over 300 procent de seneste fem år, oplyser Destination Fyn.

For nylig sagde chefen for Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen, til Fyens.dk, at i særlig grad kinesiske gæster gennem sommeren gjorde det muligt for det midlertidige H.C. Andersen-museum at fremvise flotte besøgstal. Fra uge 3 til uge 34 i år har HCA-museet haft 12.724 kinesiske besøg.

Klik for stort format. Chen Shu i en stille stund i forbindelse med optagelserne på Egeskov Slot, der hører til blandt Fyns største turistattraktioner. PR-foto: Destination Fyn.

Turisme giver milliarder til Fyn
Det fynske turisterhverv omsætter for 5,7 milliarder kroner årligt og repræsenterer over 3,5 millioner registrerede overnatninger.

I partnerskab med de fynske kommuner og cirka 150 kommercielle aktører arbejder Destination Fyn gennem projekter inden for ferie- og erhvervsturisme på at omsætte potentialer og styrker til værdi for Fyn og samarbejdspartnere i oplevelsesindustrien.

Relaterede artikler:

Norden i fælles kampagne for flere turister fra Kina

Unge kinesiske turister har fokus på Danmark

Ny bookingportal til ferier på danske øer