Miri Sumiq, til venstre, stopper som direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport, hvor Jesper Olesen bliver den nye general manager. Foto: Choice Hotels.

Lufthavnshotel skifter direktør

Efter et år på posten har den nuværende direktør for det foreløbig eneste hotel i Københavns Lufthavn fået nyt chefjob. Hotellet er klar med hans afløser.

Den 36-årige svensker Miri Sumiq stopper som direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport, der indtil sidste år var Hilton Copenhagen Airport. Miri Sumiq afløses 1. september af den 41-årige danske Jesper Olesen, der er hentet fra Choice Hotels egne rækker – Clarion er et af varemærkerne i den norske hotelkæde Choice.

Miri Sumiq skal efter skiftet fra Clarion Hotel Copenhagen Airport stå i spidsen for Choice-hotellet Clarion SeaU i Helsingborg.

I april sidste år overtog Choice overraskende driften af hotelbygningen i Københavns Lufthavn, der ejer bygningen og som havde en driftsaftale med Hilton. Som led i aftalen mellem Choice og lufthavnen skal Choice opfører et nabohotel til Clarion-hotellet med 500 værelser, der efter planen skal åbne i 2020 som et Comfort-hotel, også et Choice-varemærke. Det kommende Comfort-hotel i Københavns Lufthavn får blandt andet også et stort konferencecenter på 3.000 kvadratmeter.

Ombygning for 70 millioner kroner
Jesper Olesen skal som kommende ny direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport forestå den kommende ombygning og renovering af hotellet for 70 millioner kroner. Ombygningen af de første af hotellets 383 værelser begynder i juni, fællesarealerne tager man fat på efter sommeren.

Jesper Olesen har 23 års erfaring fra hotelbranchen, heraf 15 år som hoteldirektør – han blev i 2015 direktør for Comfort Hotel Vesterbro og har tidligere været direktør for et tredje hotel under Nordic Choice Hotels, nemlig Quality Airport Hotel Dan tæt på lufthavnen.

”Hotellet i lufthavnen har altid stået som noget unikt for mig. Jeg glæder mig at overtage stafetten og begynde samarbejdet med teamet på hotellet. Sammen skal vi skabe en nytænkende serviceoplevelse i verdensklasse,” siger Jesper Olesen, der er handelsuddannet med blandt andet en HD i organisation og ledelse.

Relaterede artikler:

Nyt hotel ved Københavns Lufthavn

Hilton atter til København

Kendt storhotel får ny hotelchef

Storhotel renoveres for 70 millioner kroner