Norske Fjord Line sejler normalt med fire færger langs de norske kyster samt på ruter fra Norge til primært Hirtshals, men også til Sverige. Nu går rederiet indtil videre ned til blot at sejle med ét skib, MS Bergensfjord. Pressefoto: Fjord Line.

Færgerederi reducerer kraftigt på Danmark

Norske Fjord Line har under coronakrisen opsagt 300 af sine 700 medarbejdere. Det får nu også betydning for rederiets betjening af Hirtshals, hvor to af de tre ruter fra Norge lukkes indtil videre.

Fra næste uge indstiller Fjord Line sine sejladser til Hirtshals fra Langesund og Stavanger så rederiet indtil videre kun vil betjene sin tredje rute mellem Norge og Danmark, Kristiansand til Hirtshals.

”Det bliver en transportrute fra Kristiansand til Hirtshals, med to stop om ugen i Stavanger,” siger kommunikationsrådgiver Flemming Tveitan fra Fjord Line til avisen Bergens Tidende. Baggrunden for ændringen er et meget faldende passagertal som følge af rejserestriktioner på grund af coronakrisen.

”Det er en dramatisk situation, hvor det ikke er økonomisk at sejle med to skibe,” siger talsmanden. Han forventer, at Kristiansand-Hirtshals ruten indtil videre sejler året ud.

Fjord Line vil gå fra fire til kun ét skib, MS Bergensfjord. Det har plads til 1.500 passagerer og 600 biler, de rejsende kan overnatte i de 370 kahytter fordelt på 20 forskellige kategorier. Et af rederiets andre skibe, søsterskibet MS Stavangerfjord, kommer til at blive oplagt i Hirtshals. Begge sejler på flydende naturgas, LNG, istedet for traditionel tung råolie.

Fyrede også koncernchefen
Fjord Line havde før coronakrisen 700 medarbejdere og 1,5 millioner passagerer på alle sine ruter sidste år, oplyser rederiets hjemmeside.

Men rejsebegrænsningerne som følge af coronakrisen betyder, at rederiets fire passagerskibe har for få rejsende. I årets sommerperiode var der en nedgang i passagertallet på 41 procent mellem Hirtshals og Norge, viste opgørelse fra brancheorganisation Danske Rederier sidste måned.

Det er derfor nødvendigt med yderligere omkostningsreduktioner, oplyste Fjord Line forleden i en pressemeddelelse. Det betyder at der nedlægges yderligere 140 stillinger. Antallet af medarbejdere er således reduceret med omkring 300 siden august.

”For at sikre, at Fjord Line kommer ud af krisen som et stærkt og levedygtigt selskab, er det nødvendigt at foretage nye foranstaltninger. Dette indebærer desværre en ny nedskæringsrunde af medarbejderstaben,” sagde bestyrelsesformand i Fjord Line, Peter Frølich.

Én af de berørte af den seneste fyringsrunde hos Fjord Line, er rederiets administrerende direktør siden 2015, Rickard Ternblom. Indtil en ny administrerende direktør er fundet, fungerer Arne Roland som administrerende direktør.

Relaterede artikler:

Norsk rederi fyrer 300 af 700 medarbejdere

Færre sommergæster på danske udlandsfærger

Færøsk færge får ekstra dæk og flere kahytter