Messecenter Herning håber igen på omkring 60.000 besøgende til weekendens Ferie for Alle. Navnlig trækker udlandshallerne, som mere end fire ud af fem kommer igennem. Arkivpressefoto fra MCH, Lars Møller.

Klar til Skandinaviens største rejsemesse

Den kommende weekend er Messecenter Herning igen klar til Ferie for Alle og cirka 60.000 besøgende. Hver fjerde køber noget på messen – fra campingvogne og udlandsrejse til golfkøller.

Denne weekend – fredag til søndag – er det atter tid til Ferie for Alle. Sidste år havde Skandinaviens største rejsemesse 61.319 besøgende.

Klik for stort format. Oversigt over fordelingen af hallerne i MCH under Ferie for Alle.

I weekenden er der tilmeldt 1.171 udstillere mod 1.140 sidste år.

”Årets antal udstillere er det næsthøjeste i messens historie,” siger projektchef for blandt andet Ferie for Alle, Anders Ladefoged Mortensen. Han har siden 2005 stået i spidsen for messen, der publikumsmæssigt er årets største i MCH.

”De besøgende er i snit fire til fem timer på Ferie for Alle. Vi har ikke ændret entréprisen de seneste ti år, den er fortsat 100 kroner for voksne, seniorer betaler 50 kroner om fredagen, mens det koster ti kroner at have et barn med,” siger Anders Ladefoged Mortensen til STANDBY.dk og tilføjer:

”Vi synes entréprisen er tilpas; vi vil helst have, at de besøgende synes de får noget for pengene og ikke føler, at betaler for meget. Vi vil jo også hellere have, at de bruger deres penge på at købe noget på messen. Og det gør mange – der bliver solgt alt fra campingvogne til udlandsrejser eller for eksempel golfkøller.”

En ud af fire køber på Ferie for Alle
Undersøgelser af de besøgende på Ferie for Alle viser ifølge tal fra MCH, at omkring 26 procent af de besøgende køber noget større end en ristet hotdog på messen – og at 46 procent af de besøgende efterfølgende forventer at købe på baggrund at deres besøg på Ferie for Alle

75 procent af tidligere besøgende siger ifølge MCH, at de efterfølgende købte på baggrund af deres besøg og 40 procent af disse købte for over 10.000 kroner.

Fire ud af fem besøger udlandshallerne
Andre tal viser, at af de, der køber på messen, køber 60 procent udlandsferie og over fire ud af fem besøgende lægger vejen forbi udlandshallerne, G og M.

De knap 1.200 udstillere fordeler sig mellem Ferie for Alles fem temaområder med cirka 40 procent i udlandshallerne, andre 40 procent er i områderne Danmark/udeliv/golf, mens de sidste 20 procent af udstillerne er på campingområdet.

Selve messen indledes med den traditionelle åbning fredag morgen, den begynder i år allerede klokken 8.15 og der er 350 siddepladser. Under åbningen overrækker den afgående formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, årets Havfruepris til en aktør indenfor dansk turisme.

Dørene åbnes for publikum klokken 9 fredag og lukker igen klokken 17 fredag. Efter klokken 17 er der den årlige store sammenkomst for alle udstillerne i MCH.

Relaterede artikler:

Charterbranchen afløser Kina på Ferie for Alle

Kina melder afbud til Ferie for Alle i Herning

Ferie for Alle atter over 60.000 besøgende