Claus Hegelund Bruun og Eva Grimsehl er nye i spidsen for Best Western Plus Hotel City Copenhagen. Hotelbygningen har i over 60 år været et familiejet hotel, men 1. maj kommer hotellet på nye hænder. Foto: Best Western.

Københavnsk hotel får ny ejer

Et investeringsselskab har købt bygningen med Best Western Plus Hotel City Copenhagen – hotellets hidtidige direktør skal med sin forretningspartner stå i spidsen. De er interesserede i andre hoteller.

Direktøren de seneste fem år for Best Western Plus Hotel City Copenhagen, der ligger tæt på Kongens Nytorv, 45-årige Claus Hegelund Bruun, er sammen med sin forretningspartner, 39-årige Eva Grimsehl, nu officielt i spidsen for det 81-værelser store 4-stjernede hotel.

Hotelbygningen har i en årrække været ejet af John Andersen, men han har nu solgt bygningen til investeringsselskabet Secure Capital. Officielt sker skiftet fra 1. maj. Investeringsselskabet ejer bygningen, mens selve driften af hotellet er blevet videreforpagtet til et driftsselskab, der blandt andet har Claus Hegelund Bruun og Eva Grimsehl som ejere.

Forpagtningsaftalen gælder i over 15 år, oplyser Claus Hegelund Bruun til STANDBY.dk – han har tidligere arbejdet med Eva Grimsehl da de var kolleger i hotelkæden Radisson; hun som salgschef på københavnske Hotel Scandinavia mens han var salgsdirektør på det 5-stjernede Royal Hotel i København.

”Det går rigtig godt for vores Best Western-hotel, der sidste år havde 35.000 gæster og vi har også i år fastholdt en belægningsprocent på omkring 90. På grund af Best Western-samarbejdet har vi navnlig mange nordamerikanske gæster,” siger Claus Hegelund Bruun. En anden, omend mindre kundegruppe på hotellet, er garderhusarerne, der overnatter i forbindelse med opgaver for kongehuset.

Renoverer for 20 millioner kroner
Hotellet begynder næste år på en renovering, der er budgetteret til 20 millioner kroner. ”Vi har overtaget alle forpligtigelser, fra medarbejdere til leverandører, fra hotellets tidligere ejer, John Andersen,” siger Claus Hegelund Bruun og tilføjer, at hoteldriftsselskabet bag Best Western-hotellet gerne vil drive andre københavnske hoteller. ”Men der er endnu intet konkret på dette område. Men ved også at drive andre hoteller ville vi opnå nogle synergieffekter,” siger han og tilføjer:

”Det har været en spændende og konstruktiv proces at komme i betragtning til at overtage driften af Hotel City. Dette er et resultat af en plan som blev født under en frokost for to år siden, hvor Eva og jeg gav hånd på, at vi inden for fem år ville drive vores første hotel.”

Best Western Hotels & Resorts tæller alene i Danmark, Norge og Sverige 140 privatejede hoteller – på verdensplan repræsenterer Best Western over 4.200 hoteller i mere end 100 lande.

Relaterede artikler:

Best Western får ny marketingchef i Skandinavien

Best Western i gang med stor digital satsning

Hotelkæde klar med nyt varemærke