31-årige Simon Kristensen afløser Birthe Jakobsen som direktør for Scandic-hotellet ved Silkeborg. Mens han bliver kædens yngste hoteldirektør i Danmark, er Birthe Jakobsen den længst siddende – men nu vil hun på pension. Foto: Scandic Hotels.

Kometkarriere for Scandics yngste hoteldirektør

Sidst i maj går direktøren for Scandic Silkeborg på pension – Danmarks største hotelkæde har netop udnævnt afløseren, 31-årige Simon Kristensen bliver kædens yngste hoteldirektør.

Fra 1. juni kan 31-årige Simon Kristensen skrive hoteldirektør på visitkortet og har dermed foretaget en kometkarriere siden han i 2012 kom til Scandic, Danmarks største hotelkæde med foreløbig 26 hoteller.

Simon Kristensen afløser som ny direktør for det 117 værelser store Scandic-hotel i Silkeborg 62-årige Birthe Jakobsen. Hun er i dag den længst siddende hoteldirektør hos Scandic i Danmark; Birthe Jakobsen har efter 18 år i spidsen for Scandic Silkeborg og i alt 32 år i hotelkæden ønsket at gå på pension, hvilket sker med udgangen af maj. Se artiklen om Birthe Jakobsen via linket under denne historie.

For blot syv år siden fik Simon Kristensen sit første job hos Scandic Hotels i Danmark. Han blev receptionist på det nyåbnede Scandic Aarhus City og senere front office supervisor.

Scandic-karrieren fortsatte på Scandic Bygholm Park ved Horsens, hvor Simon Kristensen i 2015 blev front office manager – i dag er titlen front office og conference manager på Scandic The Mayor i Aarhus.

Succes i Scandics talentprogram
Simon Kristensen var før skiftet til Scandic indkøbselev i Dansk Supermarked; han har en HH-uddannelse og er serviceøkonom med speciale i hotel management og afsluttede sidste år som blot en ud af 19 stjernefrø hos Scandic hotelkoncernens talentprogram, Talent@Scandic.

Talent@Scandic samler hvert år nogle få af hotelkædens bedste ledere til uddannelse for potentielle hoteldirektører og senior ledere. Efter intense dage på Scandics såkaldte Assessment Center får talenterne fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland og Polen, hvor Scandic-koncernen har sine cirka 280 hoteller, deres egen udviklingsplan for de kommende ti måneder.

Programmet afsluttes med en graduation, hvor koncernledelsen deltager – og deltagerne fremlægger deres projekter.

Hotelbranchen var en drengedrøm
”Jeg har altid søgt mine drømme – og hotelbranchen er en drengedrøm, hvor man har med mennesker at gøre, hvad enten det er kolleger eller hotelgæster der kommer for at sove, spise, holde møder og så videre,” siger Simon Kristensen til STANDBY.dk og tilføjer: ”Hotelerhvervet er rigtig spændende med en bred blanding af at give gæsteoplevelser, det administrative og personaleledelse.”

”Jeg har været på Scandic Silkeborg nogle gange og kender en del af medarbejderne, herunder Birthe Jakobsen. Det er et meget veldrevet hotel med en rigtig god ledergruppe og et meget dygtigt team,” siger Simon Kristensen og tilføjer, at Scandic-hotellet i Silkeborg er i gang med en stor renovering og tiltrængt opfriskning af blandt andet sine 117 gæsteværelser og at dette arbejde vil være færdig efter sommerferien.

”Jeg er dybt taknemmelig overfor at Scandic dyrker sine talenter ved det talentforløb, jeg var igennem sidste år. Det var en fantastisk mulighed, jeg fik,” siger Simon Kristensen, der bor med sin hustru og parrets treårige datter ved Tranbjerg syd for Aarhus, og tilføjer:

”Dette talentforløb viser, at hvis man har gå på modet, talentet og viljen, bliver man godt hjulpet af Scandic, der giver mulighederne.”

Relaterede artikler:

Hoteldirektør siger farvel efter 18 år

Hektiske dage før nyt direktørjob

Fra chef i SAS til hoteldirektør

Hotelkæde kan spare 200 millioner liter vand