Krydstogter stævner mod Kina

quantumCRUISE: Efter lidt skuffende resultater i Europa sender de store rederier endnu flere skibe til Kina fra næste sommer.

Det kan godt være krydstogtselskaberne har svært ved at indrømme det, men salget går generelt ikke så godt, som det var forventet.  Amerikanerne har ikke så mange penge som tidligere, og dollaren dykker kraftigt. Samtidig med at urolighederne i Ukraine påvirker det amerikanske marked både i Sortehavet og lidt også til Baltikum på vore breddegrader. Det har betydet hidtil usete rabatter i de to forårsmåneder.

Nu sætter rederierne kursen mod Kina, som det marked, de tror mest på fra næste sæson. Royal Caribbean har allerede besluttet at rederiets nyeste drøn af et skib, Quantum of the Seas sættes ind på Hong Kong fra maj næste år. ”Vi har store forventninger til det kinesiske marked,” siger præsident, Adam Goldstein.

De samme toner lyder fra Costa Cruise, som fra april næste år har tre store skibe med udgang fra Shanghai, nemlig Costa Serena, Costa Victoria og Costa Atlantic. En forøgelse på 66 procent i forhold til i år.

Princess Cruise har besluttet at sende den store Sapphire Princess til Kina.