MSC Grandiosa, MSC Cruises’ flagskib, til venstre i havnen i Genova, med familiemedlemmet MSC Magnifica ved siden af. Pressefoto fra MSC Cruises: Daniele di Maria.

Krydstogtgæster skal cykle og samle skrald

MSC Cruises har i år tilrettelagt sommerens udflugtsprogram sådan, at det afvikles så bæredygtigt som muligt og med et fokus på at minimere den negative påvirkning af miljøet, lyder det.

Krydstogtgæster, som skal ud og opleve Skandinavien, Europa eller Caribien med det italienske rederi MSC Cruises, kan godt berede sig på, at det bliver lidt anderledes i år. Rederiet skruer nemlig væsentligt op for sin bevågenhed på bæredygtighed.

Ifølge rederiet vil det blandt andet komme til udtryk ved, at MSC Cruises i højere grad vil gøre brug af el- og hybridbusser, når gæsterne skal transporteres fra en anløbshavn til udflugtsmål i Danmark, Finland, Norge, Sverige samt Spanien.

Rederiet oplyser, at man helt generelt sigter mod at øge brugen af grøn landtransport i fremtiden. I år vil det blandt andet ske ved, at der i 21 forskellige lande udbydes 150 cykelture, hvilket er en type af udflugt, der i stigende grad vinder frem i popularitet blandt krydstogtgæsterne.

Samler affald ved Adriaterhavet
I tillæg til de andre initiativer vil MSC Cruises igen udbyde en del såkaldte ’protectours’, som første gang var en del af udflugtsprogrammet i 2020-sæsonen. 70 procent af disse ture har ingen negativ klimapåvirkning, da gæsterne eksempelvis går, cykler eller sejler i kajak.

På andre af udflugterne er selve omdrejningspunktet netop at gøre noget godt for miljøet. Det kan eksempelvis være, at gæsterne får til opgave at plante træer på Rhodos eller fjerne skrald fra en af de lokale strande ved Adriaterhavet.

Ifølge MSC Cruises skal de bæredygtige udflugter være med til at sætte fokus på aktiviteter, hvor man gør noget godt for naturen. De vil være tilgængelige i 20 havne i forsommeren i år, men inden sæsonen er slut, forventes det tal at være øget til 90 destinationer.

Betyder mere og mere for kunderne
Marialuisa Iaccarino, som er leder for udflugter hos MSC Cruises, fortæller, at kunderne i stigende grad vægter bæredygtighed og miljøpåvirkning, og derfor bliver branchen nødt til at vise, at man tager udfordringerne seriøst.

“Rejser og turisme spiller en meget vigtig rolle i de globale CO2-udledninger, og vi er nødt til at udvise lederskab ved at sikre, at vi lever op til forventningerne hos de rejsende, der er mere bevidste om og engagerede i spørgsmål om bæredygtighed. Hos MSC Cruises er vi forpligtet til at bevise, at branchen er en positiv og engageret aktør i at drive bæredygtig turisme. ”

MSC Cruises’ udflugtsprogram for sommeren 2022 vil omfatte op mod 1.400 udflugter, hvilket repræsenterer det hidtil største udbud, som rederiets har haft på en sæson. 640 udflugter vil finde sted i Nordeuropa, 550 omkring Middelhavet samt 200 i Caribien.

Har godt øje til flyselskab
Krydstogtrederiet er i øvrigt for øjeblikket en af kandidaterne til at overtage det forholdsvis nystartede italienske flyselskab ITA Airways, som blev skabt ud af resterne efter Alitalia, der gik konkurs i oktober sidste år.

Tre konsortier kæmper i øjeblikket om at få lov til at opkøbe flyselskabet, og et af disse består af MSC som er gået sammen med den tyske luftfartskoncern Lufthansa. Det forlyder, at MSC ville blive hovedaktionær i tilfælde af et eventuelt salg, mens Lufthansa vil nøjes med en mindre andel af flyselskabet. Det skriver Reuters.

Relaterede artikler:

MSC Cruises skal også have terminal i Miami

MSC Cruises præsenterede nyt stort krydstogtskib

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside