MSC Musica fra rederiet MSC Cruises. (Foto: MSC Cruises | PR)

Krydstogtrederi har samtlige skibe tilbage på havet

Efter flere år med forhindringer for krydstogtsejladsen lysner det nu for i hvert fald ét af de store rederier, da alle 19 skibe i flåden har lettet anker og atter er stævnet ud.  

For en stor del af rejsebranchen har de seneste to år været mere end udfordrende, da både restriktioner og grænselukninger som følge af COVID-19-pandemien i perioder har gjort det umuligt at drive forretningen som normalt.

Sådan har hverdagen også set ud for det italienske krydstogtrederi MSC Cruises, men nu har rederiet rundet en vigtig milepæl, oplyses det. Det skyldes, at alle 19 skibe i rederiets flåde igen er på vandet.

Det vigtigt skridt blev taget, da krydstogtskibet MSC Musica stævnede ud fra Monfalcone/Venedig i Italien på den første af i alt 23 ugelange sejladser, hvor skibet vil anløbe den græske havneby Katakolon samt øerne Kreta og Santorini og den italienske by Bari.

Tilbage for fuld styrke
Krydstogtbranchen måtte sende skibene i havn i løbet af marts 2020 som følge af, at COVID-19-smitten i stigende grad spredte sig til nye lande og egne, men allerede i august det år sejlede et af MSC Cruises’ skibe dog igen.

Det var MSC Grandiosa, der tilsyneladende blev det allerførste skib fra et af de store krydstogtrederier, der igen kunne byde passagererne velkommen om bord. Det kunne lade sig gøre grundet en række retningslinjer, der var blevet udviklet til at holde virus-smitten stangen.

Ifølge koncernchef Rubén A. Rodríguez fra MSC Cruises USA går der en lige linje fra rederiets arbejde med at få lov til at sejle med MSC Grandiosa igen frem til, at alle 19 skibe nu igen har vand under kølen.

”Vi var det første af de store rederier, der vendte tilbage og igen foretog internationale krydstogter i sommeren 2020. Det skyldtes vores sundheds- og sikkerhedsprotokoller. De er de bedste i branchen og har nu støbt fundamentet for, at vi er tilbage for fuld styrke.”

Vil sejle på naturgas i fremtiden
Krydstogtskibe tager årevis at bygge, og derfor har MSC Cruises også budt velkommen til to nye skibe undervejs i pademien. De var allerede bestilt, og skibene har altså sluttet sig til flåden til trods for, at passagersejladsen i perioder har ligget næsten helt stille.

Det drejer sig om MSC Seashore, der i løbet af sommeren vil sejle krydstogter fra Miami, samt MSC Virtuosa som vil betjene Nordeuropa med udgangspunkt i den britiske havneby Southampton. Derudover er der endnu to skibe på vej.

I slutningen af i år får rederiet leveret MSC Seascape samt MSC World Europa, som i øvrigt bliver det første krydstogtskib i rederiets flåde, der sejler på flydende naturgas, hvilket udleder mindre CO2 end traditionelt brændstof.

”At hele vores flåde nu igen er en del af driften, er en milepæl for alle vores hårdtarbejdende besætningsmedlemmer, og på samme tid er det en stor dag for vores gæster, som altid er på udkig efter nye måder, som de kan opleve fantastiske destinationer verden rundt på,” slår Rubén A. Rodríguez fast.

 

Relaterede artikler:

Krydstogtgæster skal cykle og samle skrald

Åbner salget til 121-dages krydstogt

Mallorca begrænser antallet af store krydstogtskibe