Norwegian Cruise Line indsætter efter planen dette krydstogtskib, Norwegian Jade, til at sejle krydstogter af én uges varighed fra 25. juli med rundture til græske øer og start og slut i Athens havneby, Piræus. Foto via Wikipedia: Kefalonitis94.

Krydstogtrederier klar til færdigvaccinerede

Står det til Norwegian Cruise Line, så kommer tre af dets 17 krydstogtskibe til at sejle i juli, ét i Middelhavet og to i Caribien. Også rederiet Seabourn har tilladelse til krydstogter ved de græske øer.

Norwegian Cruise Line vil genstarte sejladser med skibene Jade, Joy og Gem, der alle hedder Norwegian til fornavn.

I en pressemeddelelse skriver Norwegian Cruise Line, at Norwegian Jade vil sejle krydstogter af én uges varighed fra 25. juli med rundture til græske øer og start og slut i Athens havneby, Piræus. Norwegian Jade har med normal kapacitet plads til 2.400 passagerer, 3.500 hvis alle sovepladser er i brug, og en besætning på lige over 1.000.

Og fra den 7. august begynder Norwegian Joy at sejle krydstogter på én uge ud af Montego Bay på Jamaica, mens Norwegian Gem fra 15. august ligeledes starter en uges-krydstogter fra Punta Cana i Den dominikanske Republik.

“Mere end et år efter vi måtte indstille krydstogterne, er tiden endelig kommet til at begynde vores comeback,” siger Harry Sommer, koncernchef for NCL, i en pressemeddelelse.

Norwegian Cruise Line Holdings har tre krydstogtrederier, udover selve Norwegian Cruise Line også Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises. I alt har trioen 28 krydstogtskibe – yderligere ni skibe tilføjes rederierne frem til 2027.

Resten af skibene må vente
Indtil der åbnes mere op, må resten af NCL’s skibe vente med at sejle med passagerer. Foreløbig er afgangene udskudt til omkring 1. november, dermed begynder også krydstogtbranchen at ramme to år uden sejladser som følge af den kinesiske coronavirus.

”Pandemien udvikler sig hele tiden, men stadig flere bliver færdigvaccineret og vi følger konstant myndighedernes anvisninger,” siger koncernchef Harry Sommer.

NCL har anmodet USA’s sundhedsmyndigheder om tilladelse til fra starten af juli at genstarte krydstogter til og fra amerikanske havne med færdigvaccineredde passagerer og besætningsmedlemmer.

Avisen USA Today skriver, at NCL foreløbig har aflyst alle krydstogter frem til 1. september. Avisen har en liste, der løbende opdateres for verdens primære krydstogtrederier. Brug dette link.

I øvrigt har NCL sin midlertidige Peace of Mind-annulleringspolitik, den dækker nu krydstogter booket inden 30. april med afgang til og med 31. oktober i år. Disse gæster kan annullere deres krydstogt 15 dage før afgang og i stedet få fuld refusion i form af en fremtidig krydstogtskredit, der kan anvendes på sejladser til og med 31. december næste år.

Seabourn har også grønt lys fra Grækenland
Også Seabourn Cruise Line, high end-varemærket hos Carnival Corporation, verdens største krydstogtkoncern, har fået tilladelse fra de græske myndigheder til at sejle med færdigvaccinerede passagerer.

Sejladserne begynder efter planen fra 3. juli, hvor skibet Seabourn Ovation vil sejle en-uges krydstogter ved de græske øer samt til Cypern, oplyser rederiet. Gæsterne skal være færdigvaccineret senest to uger før krydstogtet begynder.

Relaterede artikler:

Krydstogtskibe i kø for at sejle ved Storbritannien

Tvivler på krydstogtskibe i danske havne i år

Verdens største passager-sejlskib til Danmark