Krydstogtskibene kan atter sejle til Alaska efter ny amerikanske lov er blevet stadfæstet og underskrevet af USA’s præsident. Arkivpressefoto fra Norwegian Cruise Line.

Krydstogtskibe får lov at sejle forbi Canada

Canada har forbudt krydstogtskibe. Det har givet rederierne et problem med ruter til Alaska, men det er nu fikset. Norwegian Cruise Line håber fra august igen at kunne sejle fra Seattle til Alaska.

Da Canada i februar forbød anløb af krydstogtskibe som følge af coronakrisen, fik flere krydstogtrederier store problemer – og canadierne udsigt til reducerede indtægter fra skibene og deres passagerer.

Men nu synes problemet løst. Præsident Joe Biden har underskrevet en ny lov, Alaska Tourism Restoration Act, så krydstogtskibe igen må sejle til USA’s arealmæssigt størst stat, uden at skulle via et andet land.

Det canadiske anløbsforbud ramte dele af krydstogtbranchen hårdt. Det skyldes en anden amerikansk lov, PVSA, Passenger Vessel Services Act, der kræver at skibe under bekvemmelighedsflag, skal besøge mindst én udenlandsk havn under et krydstogt, der starter og slutter i USA. Her kommer for eksempel Vancouver eller Victoria i den canadiske provins British Columbia belejligt ind, da skibene kan besøge Canada, mens de sejler et krydstogt fra Seattle til Alaska.

De tre største krydstogtkoncerner, Carnival, Royal Caribbean og Norwegian Cruise Line, har godt nok alle hovedkvarter i Miami, men de fleste af deres skibe er registreret i blandt andet Bahamas, Panama og Malta.

Hjælpes af den nye lov
“Turisme er vitalt for Alaska og Alaska Tourism Restoration Act vil hjælpe med at genskabe muligheden for at krydstogtskibe atter kan anløbe havne i Alaska,” lyder det fra Joe Biden ifølge avisen USA Today.

Alaska har en meget kort krydstogtsæson, højsæsonen er mellem juni og august.

Med den nye lov på plads, efter hurtig ekspedition gennem begge kongressens kamre og præsidentens underskrift, er flere krydstogtrederier begyndt at meddele, at de genoptager sejladserne fra for eksempel kontinental-USA, eksempelvis Seattle, til Alaska uden at skulle i havn i Canada. Blandt rederierne er Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Norwegian Cruise Line Carnival med varemærker som Princess Cruises, Holland America Line og selve Carnival Cruise Line, skriver USA Today.

NCL til Alaska fra august til oktober
I en pressemeddelelse skriver Norwegian Cruise Line (NCL), at man forventer at genoptage krydstogter fra 7. august med ugelange sejladser fra Seattle til Alaska.

Alle besætningsmedlemmer og alle passagerer skal være færdigvaccineret, for at kunne sejle med til Alaska, hedder det fra NCL.

“Seattle har altid været vores andet hjem og vi er begejstret for at kunne vende tilbage til denne fantastiske hjemhavn og endnu en gang tage vores gæster med til Alaska,” siger Harry Sommer, koncernchef hos Norwegian Cruise Line, i pressemeddelelsen.

Skibet Norwegian Bliss skal efter de nye planer sejle fra Seattle fra 7. august til 16. oktober med anløb i havne i Alaska som Skagway, hovedstaden Juneau, Ketchikan og Icy Strait Point. På visse sejladser passeres Glacier Bay National Park eller Holkham Bay Glacier Fjord.

Relaterede artikler:

17 krydstogtrederier gør klar til genstart

Canada forbyder krydstogtskibe til 2022

Erfaren turismeprofil i spidsen for krydstogtnetværk