Hotel d’Angleterre i København er eneste danske hotel indenfor fornemme Leading Hotels of the World.

Berømt hotel skal betale stort millionbeløb

Danmarks mest kendte 5-stjernede hotel accepterer voldgiftsdom, der samlet koster det over 200 millioner kroner.

5-stjernede Hotel d’Angleterre i København har accepteret kendelsen i en voldgiftsdom på 161 millioner kroner til konkursboet efter det krakkede entreprenørfirma Pihl & Søn. Oven i kommer procesrenter og sagsomkostninger – samlet bliver det ifølge Finans.dk til cirka 225 mio. kr.

I kommentar til voldgiftsdommen, der faldt i sidste uge, siger kommunikationschef for Hotel d’Angleterre, Signe Thorup, til standby.dk: ”Vi er glade for at sagen er afgjort. Kendelsen er faldet ud indenfor rammen af, hvad vi havde regnet med og forberedt os på, så nu glæder vi os til at lægge den sag bag os – og se fremad.”

I sit seneste regnskabsår omsatte d’Angleterre for 183 millioner kroner, en stigning på 12 procent i forhold til forrige regnskabsår.

Pihl & Søn var hovedentreprenør i den omfattende renovering af d’Angleterre, der startede i 2011 og blev endelig færdiggjort i 2014. Men renoveringen, der endte med at koste over en halv milliard kroner, blev meget dyrere end forventet. Det gav en ekstra regning fra Pihl & Søn på små 200 millioner kroner – som d’Angleterre afviste. Sagen røg derfor i voldgiftsretten, skriver Finans.dk – Pihl & Søn krakkede i 2013, men en ny ejerkreds købte rettighederne til varemærket og oprettede Pihl & Søn A/S.

I sin kendelse lød det fra voldgiftsretten, at Pihl & Søn handlede ”ansvarspådragende” ved ikke at udarbejde tilstrækkeligt retvisende budgetter. ”Voldgiftsretten vurderer imidlertid, at hotellet ikke har lidt tab, da Pihls renovering – uanset indholdet af Pihls budgetter – skulle udføres,” skriver advokatfirmaet Bruun & Hjejle, der har repræsenteret Pihl & Søn i sagen, på sin hjemmeside.

Royal Suite til 76.000 kroner
Hotel d’Angleterre har 92 værelser og suiter – de største kundegrupper er fra USA, Storbritannien og Skandinavien. Hotellets dyreste suite er Royal Suite, der kan fås i flere størrelser – fra 150 kvadratmeter, 250 og op til 400 kvadratmeter. Sidstnævnte, der udgøres af tre sammenhængende suiter, koster 76.000 kroner i døgnet.

Relaterede artikler:

Danske hoteller fordobler milliardoverskud

Trivago sætter pris på Danmarks bedste hoteller

d’Angleterre ene om ’5 stjerner Superior’

x

Læs Også

Havreholm Slot solgt til Matas-rigmand

Endnu et hotel ved Hornbæk i Nordsjælland er nu solgt til Henrik Frederiksen, der tjente millioner på salget af Matas.

Ikonisk luksushotel genåbnet

Efter 5 års renovering er et af de mest berømte østeuropæiske hoteller netop genåbnet, nu under navnet Raffles Europejski. Der er foreløbig kun 11 Raffles-hoteller i verden.

Hotelkæde har succes med at undgå madspild

Scandic Hotels og virksomheden Too Good To Go har rundet milepæl. I stedet for at smide mad ud, er det blevet til 10.000 ”reddede” morgenmadsmåltider til tilmeldte af Too Good To Go-programmet.

Danske hoteller forventer svag vækst

Danske hoteller og restauranter venter i år en vækst i omsætningen på mellem én og fem procent, viser ny Horesta-analyse.

15 etagers tårn på vej til Comwell i Kolding

Hvis alt går efter planen, kan Comwell i Kolding i 2021 åbne 120 nye værelser, der får placering i et tårn på 15 etager.

Tjente 183 mio. kroner på 1,2 mio. gæster

BC Hospitality Group kom ud af 2017 med et overskud før skat på 183 millioner kroner ved at betjene 1,2 millioner hotelgæster og konferencedeltagere.