Hotel d’Angleterre i København er eneste danske hotel indenfor fornemme Leading Hotels of the World.

Berømt hotel skal betale stort millionbeløb

Danmarks mest kendte 5-stjernede hotel accepterer voldgiftsdom, der samlet koster det over 200 millioner kroner.

5-stjernede Hotel d’Angleterre i København har accepteret kendelsen i en voldgiftsdom på 161 millioner kroner til konkursboet efter det krakkede entreprenørfirma Pihl & Søn. Oven i kommer procesrenter og sagsomkostninger – samlet bliver det ifølge Finans.dk til cirka 225 mio. kr.

I kommentar til voldgiftsdommen, der faldt i sidste uge, siger kommunikationschef for Hotel d’Angleterre, Signe Thorup, til standby.dk: ”Vi er glade for at sagen er afgjort. Kendelsen er faldet ud indenfor rammen af, hvad vi havde regnet med og forberedt os på, så nu glæder vi os til at lægge den sag bag os – og se fremad.”

I sit seneste regnskabsår omsatte d’Angleterre for 183 millioner kroner, en stigning på 12 procent i forhold til forrige regnskabsår.

Pihl & Søn var hovedentreprenør i den omfattende renovering af d’Angleterre, der startede i 2011 og blev endelig færdiggjort i 2014. Men renoveringen, der endte med at koste over en halv milliard kroner, blev meget dyrere end forventet. Det gav en ekstra regning fra Pihl & Søn på små 200 millioner kroner – som d’Angleterre afviste. Sagen røg derfor i voldgiftsretten, skriver Finans.dk – Pihl & Søn krakkede i 2013, men en ny ejerkreds købte rettighederne til varemærket og oprettede Pihl & Søn A/S.

I sin kendelse lød det fra voldgiftsretten, at Pihl & Søn handlede ”ansvarspådragende” ved ikke at udarbejde tilstrækkeligt retvisende budgetter. ”Voldgiftsretten vurderer imidlertid, at hotellet ikke har lidt tab, da Pihls renovering – uanset indholdet af Pihls budgetter – skulle udføres,” skriver advokatfirmaet Bruun & Hjejle, der har repræsenteret Pihl & Søn i sagen, på sin hjemmeside.

Royal Suite til 76.000 kroner
Hotel d’Angleterre har 92 værelser og suiter – de største kundegrupper er fra USA, Storbritannien og Skandinavien. Hotellets dyreste suite er Royal Suite, der kan fås i flere størrelser – fra 150 kvadratmeter, 250 og op til 400 kvadratmeter. Sidstnævnte, der udgøres af tre sammenhængende suiter, koster 76.000 kroner i døgnet.

Relaterede artikler:

Danske hoteller fordobler milliardoverskud

Trivago sætter pris på Danmarks bedste hoteller

d’Angleterre ene om ’5 stjerner Superior’

x

Læs Også

København har mangel på internationale hotelkæder

Hovedstaden øger de kommende tre år antallet af hotelværelser med 40 procent – men der mangler flere internationale hotelkæder, siger eksperter.

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Mens hovedstaden i dag har cirka 20.600 hotelværelser vil det tal om bare tre år være steget omkring 40 procent til 28.000.

Hilton atter til København

Efter København sidste år mistede sit eneste Hilton forventer verdens mest berømte hotelkæde at være tilbage i hovedstaden i sommeren 2020 med 5-stjernet hotel med 400 værelser i det centrale København.

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Flere danske hoteller er gået sammen om at skabe Hotel Training Academy, der skal udvikle fremtidige ledere til den danske hospitalitybranche indenfor flere fagområder i hotel- og restaurationsbranchen.

Hotelkæde skifter navn

Carlson Rezidor Hotel Group har nu officielt skiftet navn til Radisson Hotel Group. Der kommer blandt andet navneændring eller ny positionering for over 500 af kædens 1.400 hoteller verden over.

Tabte 750 kroner i timen på Skovshoved Hotel

Ivan Nadelmann har afhændet Skovshoved Hotels restaurant til Hereford-kædens Lars Damgaard, som i fremtiden skal få hotellets problembarn til at svinge rundt.