Icelandair fløj forleden det islandske landshold til dets første VM-slutrunde i fodbold. Foto: Icelandair.

Landshold på indflyvning til Rusland

I disse dage ankommer hovedparten af de 32 landshold der skal spille VM-slutrunden i fodbold, der begynder på torsdag.

Mandag landede blandt andet det danske landshold i Anapa, 600 kilometer øst for Moskva, efter flyvning med SAS fra København. Også mandag ankom det mexicanske landshold fra København, hvor det lørdag spillede sin sidste testkamp – mod Danmark på Brøndby Stadion. Det mexicanske landshold fløj til Rusland med en chartret Boeing B737-800 fra TUI’s belgiske flyselskab.

I dag, tirsdag, ankom blandt andet England, Sverige og Tyskland til Rusland, mens landsholdene fra for eksempel Belgien og Polen lander i Rusland onsdag, viser opgørelse fra den engelske avis The Guardian. Det landshold, der ankom først til Rusland, var det iranske, der landede sidste uge.

Brussels Airlines oplyser, at når dets særmalede fly, SN2018, i dag, onsdag, flyver de belgiske “røde djævle” fra Bruxelles til Moskva vil Airbus-flyet ombord blandt andet have 24 spillere, 34 ledere, trænere og andre i støttefunktioner, 55 pressefolk, 90 fodbolde, 150 par fodboldstøvler og 1.300 fodboldtrøjer.

VM-slutrunden afvikles i 11 russiske byer mellem den 14. juni og 15. juli med deltagelse af 32 nationer. I Gruppe C møder Danmark på lørdag, den 16. juni Peru i Saransk, den 21. juni er modstanderen Australien i Samara og 26. juni afsluttes Danmarks indledende pulje mod Frankrig i Moskva. Alle tre spillebyer ligger i relativ overskuelig afstand af hinanden. De to bedste hold fra hver pulje fortsætter til 1/8-finalerne – mens de to dårligste fra hver pulje kan rejse hjem.

Lufthansa Airbusen letter tirsdag fra Frankfurt med det tyske landshold. Foto: Lufthansa.

De regerende tyske verdensmestre fløj tirsdag eftermiddag fra Frankfurt med en Airbus A321, der på siden har malet ordene Fanhansa og ”Mannschaftsflieger,” landsholdsflyet.

Flynummeret var naturligvis LH2018 – og på nakkestøtterne stod navnene på spillerne i truppen. Ombord på Lufthansa-flyet var foruden 122 spillere, trænere og staben omkring landsholdet en besætning på ni. Under den tre timer lange flyvning kunne passagererne blandt andet få laks med sellerisalat, kyllingebryst med grillede grøntsager, torskefilet eller en vegetarret. Til dessert var der ost og hvid chokolademousse, oplyser Lufthansa.

Spillere, trænere og blandt andet besætningen fra Lufthansa-flyet inden afgang fra Frankfurt.

I alt udbyder selskaberne i Lufthansa-gruppen under VM-slutrunden 85 ekstra flyvninger til Rusland med sammenlagt 18.000 flysæder. På Lufthansas langruter kan passagererne under VM-slutrunden se kampene direkte via flyets TV-kanaler – eller på passagerens egen computer etc. via FlyNet.

Masser af praktisk info fra Udenrigsministeriet
Det danske udenrigsministerium har forud for VM-slutrunden netop opdateret sin rejsevejledning for Rusland. Her er masser af praktisk information til de danske fodboldfans, der skal til Rusland for at overvære en eller flere af Danmarks kampe.

Udenrigsministeriet opfordrer til at hente dets gratis app, Rejseklar. Den giver blandt andet adgang til rejsevejledningen, råd og information, hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude – for eksempel et mistet pas. Ministeriet opfordrer også danskere i Rusland til at tilmelde sig den såkaldte Danskerlisten. Dermed kan ministeriet sende info, hvis der opstår en krisesituation.

Ministeriet anbefaler at tegne en privat rejseforsikring før rejsen, da danskere i Rusland hverken er dækket af det gule sygesikringsbevis eller det blå EU-sygesikringsbevis.

Relaterede artikler:

Dansk TV-fotograf måtte have flybillet til sit kamera

Russiske hotelpriser i skyhøjde

Ingen visumtvang i Rusland – og gratis togrejser ved Fodbold-VM