Ingen visumtvang i Rusland – og gratis togrejser ved Fodbold-VM

TURISME: Med et Fan-ID kan fodboldturister ved næste års VM i fodbold i Rusland rejse gratis med specialtog i Rusland i 11 russiske byer. Gæsterne kan ankomme ti dage før VM, men skal være ude senest ti dage senere. Aeroflot betjener alle VM-byer.

Rusland er næste år fra 14. juni til 15. juli vært for VM-slutrunden i fodbold. Russiske Aeroflot flyver til alle 11 VM-byer. Med et Fan-ID er der gratis togtransport med særtog på kampdagene – og der behøves intet visum. Alle kampe spilles i den europæiske del af Rusland (vest for Ural-bjergene).

Kjeld Jul Madsen, partner i aarhusianske Mangaard Travel Group, siger til standby.dk, at priser på fodboldrejser næste år til VM i Rusland bliver skruet op, og at VM-slutrunden har store rejse-afstande.

Bliver Danmark ved lodtrækningen 1. december for eksempel nummer A3 skal det danske landshold først til Jekatarinburg, så til Sankt Petersborg og sidst til Volgograd.

Mange udbydere er ude med landarrangementer til de tre indledende kampe. De vil samlet koste op mod 50.000 kroner med blandt andet transport, sightseeing, middage og overnatninger på tre-stjernede hoteller.

”Men vi har kunder som bare skal af sted”, siger Kjeld Jul Madsen til standby.dk

Med 5-1 sejren i Dublin over Irland kvalificerede det danske fodboldlandshold sig tirsdag til næste sommers VM-slutrunde i fodbold, der spilles i 11 byer på den europæiske side af Ural-bjergene. Danmark var senest med ved VM i Sydafrika i 2010. I alt skal de 32 kvalificerede landshold spille 64 kampe.

Relaterede artikler:
Fodbold-VM i Rusland bliver dyr fornøjelse

Flyselskab øger sponsorat af stor fodboldturnering

Fodboldlegender bag 25 nye hoteller