Miami-området i det sydligere Florida har over 50.000 hotelværelser. Foto: Greater Miami Convention & Visitors Bureau.

Panik-alarmer mod seksuelle overfald på Miami-hoteller

Fra næste år skal de mange tusinde ansatte indenfor blandt andet housekeeping på hotellerne i Miami Beach have bærbare alarmer til hvis de overfaldes af gæster på hotelværelser.

I forvejen har foreløbig Chicago, New York og Seattle indført krav om de såkaldte panik-alarmer på hoteller – det sker i kampen mod for eksempel seksuelle overfald på jobbet på hotellerne. Reglerne er led i den omsiggribende #MeToo-bevægelse.

The Miami Beach City Commission har netop vedtaget at alarmerne skal anskaffes i kampen mod såkaldt upassende opførsel fra gæster overfor hotelansatte, der arbejder på hotelværelser. Systemet skal senest være klar til august næste år, skriver avisen Miami Herald.

Alene i Miami-Dade County er der omkring 11.500 medarbejdere indenfor housekeeping; hovedparten er i området med Miami Beach, hvor turistindustrien i denne del af Florida samlet omsætter for cirka 25 milliarder dollars om året.

Området har mere end 50.000 hotelværelser – og næste år åbnes yderligere 8.500, oplyser hjemmesiden for Greater Miami Convention & Visitors Bureau.

Nøgne hotelgæster
Ifølge fagforeningen Unite Here har over halvdelen af dens medlemmer været udsat for tiltag der minder om seksuelt betonede hændelser, mens de har arbejdet i hotelværelser. Disse kan også omfatte at nøgne gæster har åbnet døren til deres hotelværelse for eksempelvis hotellets rengøringspersonale.

Ifølge de nye regler fra Miami Beach City Commission skal hoteller og hostels fra august næste år sørge for en panik-alarm til alle ansatte der arbejder med blandt andet rengøring af hotelværelser, housekeeping, minibar-opfyldere og serveringspersonale, der for eksempel bringer mad og drikke til hotelgæsterne på deres værelser. Medarbejderne kan bruge panik-knappen, hvis de føler de står foran at blive udsat for et overfald, chikane eller andre situationer, hvor de har brug for akut hjælp.

Det er op til hotellerne at levere anordningerne – kravet er bare, at medarbejderne ved at trykke på knappen kan tilkalde hotellets sikkerhedspersonale.

Ligeledes skal hotellerne ved Miami Beach opsætte skiltning på hotelværelser der informerer om, at personale, der arbejder på værelserne, har denne alarm-anordning.

Sammen med New York og Californien er Florida med blandt andet Miami de mest besøgte turistdestinationer i USA. Alene Florida har årligt over 100 millioner turister, primært fra USA.

Relaterede artikler:

Krydstogtrederi får ny terminal i Miami

Lille Florida-destination viste flaget

Massakre får hoteller til at skifte politik