De nye ejere af Hotel Søfryd, til venstre Anders Thrysøe og Martin P. Kraunsøe med de hidtidige indehavere, Benno Lauritsen og Anne Lauritsen. Pressefoto.

Badehotel skifter ejer

Martin Kraunsøe, tidligere direktør på flere københavnske hoteller, har sammen med sin forretningspartner netop købt lille dansk badehotel som de ser stort potentiale i – også på MICE-området.

”Badehoteller er en klar trend på det danske hotelmarked. Derfor er jeg meget glad for at være blevet medejer af denne lille perle,” siger Martin Kraunsøe til STANDBY.dk

Den lille perle er i denne forbindelse Hotel Søfryd, der åbnede under Første Verdenskrig, i 1916, og ligger ned til Roskilde Fjord i det gamle fiskerleje ved Jyllinge Strand. Hotellet har 30 værelser samt møde- og konferencelokaler, hvor der kan være 80 i det største.

Martin Kraunsøe har tidligere været blandt andet salgsdirektør eller direktør på First Hotel 27 i København, hos Brøchner Hotels ligesom han har været salgs- og marketingdirektør på Radisson Blu Royal Hotel. Han var senest direktør for hotelkæden Choice’s største hotel i Danmark, Vesterbro i København med 400 værelser.

Men i 2015 forsvandt han lidt fra radaren – og har siden haft sit firma, Martin P. Kraunsoe Holding, der blandt andet har rådgivning indenfor hotelbranchen – herunder for eksempel at finde ejendomme som hotelkæder kan ombygge til hoteller. Indenfor dette område har Martin Kraunsøe blandt andet haft opgaver for kapitalfonde og pensionskasser.

Skal renovere for millioner
”Vi blev i foråret kontaktet af en mægler, om jeg kunne finde en køber til Hotel Søfryd. Jeg tog ned og kiggede på det og blev nærmest på stedet forelsket i hotellet med dets skønne beliggenhed og potentiale. Jeg tog min forretningspartner, Anders Thrysøe, med – og han var i dette tilfælde meget enig med mig,” siger Martin Kraunsøe og fortsætter:

”De nu tidligere ejere, Anne og Benno Lauritsen, havde haft Hotel Søfryd i over 40 år og ønskede at trække sig fra deres livsværk. Anders og jeg vurderede, at hotellet, fordi det kun har 30 værelser, ville være svært at finde en køber til. Så vi endte med at købe det af Anne og Benno.”

Martin Kraunsøe ønsker ikke at oplyse, hvad salgsprisen blev, men siger, at der nu skal investeres ”en håndfuld millioner” på at renovere og forbedre hotellet. Han vil selv være på hotellet et godt stykke tid fremover, men han har også ansat Rasmus de Wolff som daglig leder.

Hotellet har to store terrasser med mulighed for servering fra dets á la carte restaurant. Hotel Søfryd er ifølge Martin Kraunsøe et meget benyttet sted gennem generationer til familiefester, konferencer og mange bryllupper.

”Vi har planer om en fin renovering med respekt for husets historie. Vi påtænker en fornyelse af designet samt re-positionering i en mere klassisk badehotelstil med for eksempel en ny balkon på pæle ud over haven og ned til vandet. Men der bliver også fokus på overnatninger fra for eksempel konferencegæster ligesom der bliver mere corporate i hotellets design og funktion,” siger Martin Kraunsøe.

Relaterede artikler:

CNN sætter navn på Danmarks bedste strande

Hotelkæde klar med direktør

Fra rejseforsikring til hotelejer

Nye værter på Sandkaas Badehotel

Ægtepar i spidsen for Danhostel Rømø