LOT skærer i rutenettet

LOT B787LOT Polish Airlines har fremlagt en detailleret plan om nedlæggelse af en række ruter med det formål at sikre selskabet overskud i 2015.

I den kommende vinter nedlægges ruterne fra Warszawa til Beirut, Bydgoszcz, Cairo, Düsseldorf, Helsingfors, Nice, Rom, Stuttgart og Zürich. Samtidig lukkes de regionale ruter Katowice-München, Krakow-Frankfurt og Poznan-München. Hertil kommer reduktion på Warszawa-Stockholm til to daglige returflyvninger, så flyet kan returnere til Warszawa i stedet for at overnatte i Stockholm.

Nogle af de berørte ruter var sæson-ruter, mens andre ikke gav tilstrækkeligt langdistance-feed eller manglede at udvikle Warszawa som hub, hvilket er et hovedelement i selskabets turnaround-planer.

Reduktionerne var samtidig et krav fra EU-Kommissionen for at godkende selskabets tilskud fra staten. LOT modtog første tilskud i december og skulle have anden rate i august, men det er forsinket nogle måneder.

Ifølge LOTs CEO Sebastian Mikosz kom flyselskabet ud af første halvår med et resultat, der var 29 millioner bedre end ventet. Det skyldes primært hårde nedskæringer i omkostningerne og et styrket salg på grund af ændret prispolitik.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.