Lufthavnshotel får konkurrence

Terminalområdet i Københavns Lufthavn. Pilen i midten viser det nuværende Clarion Hotel Copenhagen Airport, mens pilen til højre viser det kommende Comfort Hotel Copenhagen Airport. Det åbner i 2020 med 500 værelser. Klik på illustrationen for at se den i større format.

HOTELLER: Mens der i dag er tre hoteller i og tæt på Københavns Lufthavn er der flere på vej, hvilket vil mere end fordoble antallet af hotelværelser i umiddelbar nærhed af lufthavnen.

”Ja, der kommer flere hoteller her i området. Men hvad skal vi gøre ved det? Vi må tro på vores produkt. Flere hoteller vil presse os, og der vil altid være konkurrence. Men der vil også altid være gæster, der har behov for at bo på et hotel ved lufthavnen.”

Det siger general manager Miri Sumiq fra Clarion Hotel Copenhagen Airport til standby.dk – hotellet, der indtil 1. april i år førte navnet Hilton Copenhagen Airport, har i dag 378 værelser – fra påske næste år øges tallet med yderligere fem.

Clarion Hotel Copenhagen Airport er i dag det eneste hotel ved Københavns Lufthavn, men der ligger flere i nærheden, og der kommer endnu nogle de kommende år.

Ikke mindst får Clarion fra 2020 et søsterhotel i form af et Comfort-hotel med 500 værelser; både Clarion og Comfort er varemærker i den norske kæde Nordic Choice Hotels. Comfort-hotellet i Københavns Lufthavn kommer til at ligge klods op af Clarion-hotellet.

I forvejen har området i Kastrup også de 4-stjernede hoteller Park Inn by Radisson Copenhagen Airport Hotel med 295 værelser og Quality Airport Dan Hotel Copenhagen med 228 værelser.

Scandic også til Københavns Lufthavn
Men også Danmarks største hotelkæde, Scandic, vil have hotel tæt på Københavns Lufthavn. I 2020, samme år som Comfort-hotellet åbner, slår Scandic Copenhagen Airport dørene op med 357 værelser og konferencefaciliteter til over 400. Det nye Scandic-hotel kommer til at ligge ved Kastrup Havn, under en kilometer fra lufthavnen, og som nabo til akvariet Den Blå Planet.

Ligeledes i Kastrup-området åbner Gefion Group snart et nyt hotel med 300 værelser. Placeringen bliver på Engvej tæt på metrostationen Femøren, der er to stop fra lufthavnens metrostation. Gefion Group er i kontakt med en hotelkæde, der skal drive det kommende nye hotel. Ud over selve hotellet kommer der også ungdomsboliger i projektet, der samlet er budgetteret til 830 millioner kroner.

Der har også været luftet planer om endnu et nyt hotel i Kastrup-området tæt på lufthavnen. Det skulle være omkring metrostationen Kastrup, men der er endnu intet konkret om dette projekt.

Nyt Zleep-hotel
Noget længere fra Københavns Lufthavn, i Ørestad, får Zleep Hotels i 2019 i samarbejde med ATP Ejendomme et 198-værelses hotel. Hotellet bliver nærmest nabo til multiarenaen Royal Arena.

I Ørestad ligger i forvejen flere store hoteller; Danmarks største hotel, AC Hotel Bella Sky Copenhagen med 812 værelser, CabInn Metro har 708 og genboen CabInn Apartments har 519 værelser (de to CabInn-enheder regnes af Horesta som to enheder) samt Crowne Plaza-hotellet.

Relaterede artikler:

Storhotel renoveres for 70 millioner kroner

Flere hoteller ved Københavns Lufthavn

Danske hoteller fordobler milliardoverskud