Visualisering af en del af det planlagte Ritz-Carlton Reserve-hotel i Trojena. (Illustration: Marriott International | PR)

Luksushotel rykker ind på skisportssted i ørkenen

Når Saudi-Arabien om få år åbner skisportsstedet Trojena, bliver det muligt at indlogere sig på et af de mere eksklusive varemærker, som Marriott-koncernen har i sin portefølje af hotelkæder.

Et højnet fokus på turisme er tiltænkt en vigtig rolle i at mindske Saudi-Arabien afhængighed af indtægterne fra olie i fremtiden, og derfor barsler man i landet nu med en del initiativer, som skal gøre disse planer til virkelighed.

Man er blandt andet i færd med at etablere flyselskabet Riyadh Air, nye lufthavne samt et større antal hoteller, resorts og oplevelser. Et af de mere spektakulære tiltag er, at saudierne vil opføre et skisportssted ved navn Trojena i en række bjerge i Tabuk-provinsen, der ellers er præget af ørken.

Her vil det være muligt at stå på ski tre måneder om året, når Trojena ventes at åbne om få år. Resten af tiden vil det være muligt at dyrke vandsport, vandre i bjergene, køre på mountainbike samt shoppe, spise på restauranter og give sig hen til andre former for underholdning.

Kaldes for kædens kronjuveler
Det planlagte skisportssted vil være en del af Neom, der er et forslag til en kommende kæmpeby, som Saudi-Arabien ønsker at realisere. Nu er planerne for Trojena blevet en kende mere konkrete, da en eksklusiv hotelkæde har offentliggjort, at man vil etablere sig her.

Det drejer sig om Ritz-Carlton Reserve, der er en del af Marriott-koncernen. Indtil videre findes der syv hoteller under varemærket, hvoraf det ene i forvejen er i Saudi-Arabien. I tillæg til dette ligger de andre hoteller i Puerto Rico, Japan, Thailand, Kina, Mexico og på Bali.

Hotellerne fokuserer på at være meget eksklusive og har det tilfælles, at de gerne er placeret en kende afsides for at sikre privatlivets fred. De betegnes desuden som Ritz-Carltons kronjuveler.

Kunder efterspørger luksus
Det ventes, at det kommende Ritz-Carlton Reserve i Trojena vil omfatte 60 villaer med mellem et og fire soveværelser. Derudover skal der blandt andet etableres et spaområde og swimmingpools samt flere restauranter i forbindelse med hotellet.

Hotellet bliver opført i et øde område af Trojena, hvor der både vil være udsigt til ørken og bjerge. Chadi Hauch, der er direktør for udvikling af indkvarteringsmuligheder i Mellemøsten for Marriott International, fortæller, at man oplever interesse for den slags high-end-produkter i landet.

“Ritz-Carlton Reserve råder over en portefølje, der består af eksklusive ejendomme, hvor gæsterne tilbydes en nærværende og transformativ oplevelse. Vi glæder os til at bringe denne ultra-luksuriøse oplevelse til Trojena i samarbejde med Neom.”

”Yderligere er aftalen også en vigtig tilføjelse til vores portefølje i Saudi-Arabien, hvor vi fortsat oplever, at der en stærk efterspørgsel efter vores luksusvaremærker.”


Relaterede artikler:

Saudi-Arabien passerer 100 millioner turister

Opfører stort skisportssted i ørkenen

Saudi-Arabien på vej med ny turistattraktion