Las Vegas har cirka 150.000 værelser på sine ofte meget kreativt designede hoteller. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Måske farvel til daglig rengøring af hotelværelser

Under pandemien blev det af hensyn til hygiejnen krav med daglig rengøring hotelværelser i brug i Las Vegas. Nu overvejer myndighederne et stop for tiltaget, hvilket vil give hotellerne besparelser.

Som en af verdens største turistdestinationer har Las Vegas i delstaten Nevada omkring 150.000 hotelværelser – til sammenligning er der cirka 25.000 i København.

Nu overvejer myndighederne i delstaten Nevada med blandt andet Las Vegas at fjerne et krav fra tiden med corona. Under pandemien blev det nemlig påbudt med daglig rengøring af udlejede hotelværelser af hensyn til hygiejnen.

Men kravet står måske til at blive afskaffet, skriver avisen USA Today. Senatet i Nevada vil nemlig fjerne forordningen om daglig rengøring af hotelværelser. Forslaget støttes blandt andet af hotelorganisationen Nevada Resort Association, der mener at kravet hører fortiden til og at det gør udgifterne for hotelejerne højere. Hotelgæster, der ønsker daglig rengøring, kan stadig få denne – men så skal de aktivt signalere det overfor housekeeping.

Virginia Valentine, formand for Nevada Resort Association, siger ifølge USA Today: ”Vi vil tilbage til tiden før pandemien, hvor hotellerne skal skifte dyne- og lagenbetræk når der kommer en ny gæst – og så lade det være op til hotelgæsterne, hvor meget rengøring de ønsker af værelserne under opholdet.”

Kan give fyringer
Fagforeningerne Culinary Workers Union Local 226 og Bartenders Union Local 165 for de cirka 60.000 ansatte på hotellerne i Las Vegas er imod forslaget om at afskaffe daglig rengøring af hotelværelser.

Fagforeningen frygter at ændringen vil betyde fyringer blandt dens medlemmer, der navnlig udgøres af kvinder – og med færre fra housekeeping i arbejde, vil det gøre denne personalegruppe mere isolerede på hotelværelserne og længere fra kolleger, hvis de for eksempel overfaldes af en hotelgæst.

Omvendt siger hotelkoncernerne, at hvis man frafalder daglig rengøring, vil det være bedre for miljøet – og gøre det nemmere for arbejdsgiverne, der har svært ved at skaffe personale til opgaven.

USA Today skriver også, at store hotelkæder i USA delvist er på vej væk fra daglig rengøring af hotelværelser. For eksempel tilbyder hotelkæder som Wyndham og Hilton ikke længere automatisk daglig housekeeping til alle sine gæster, de skal i stedet signalere ønske om daglig rengøring.

 

Relaterede artikler:

USA savner flere europæiske turister

Sagsanlæg mod Las Vegas-hoteller for aftalte priser

USA’s præsident kritiserer flyselskaber og hoteller