Frugt- og grøntmarked på Madeira. Foto: Turismo de Portugal, Portugals nationale Turistbureau.

Madeira serverer morgenmad for rejsebranchen

Den portugisiske Atlanterhavsø har 40 procent af alle danske overnatninger i Portugal. Den 3. oktober har Madeira og naboøen Porto Santo workshop i København.

Fra klokken 8 til 12 den 3. oktober har turistmyndighederne på Madeira og Porto Santo inviteret rejsebranchen på morgenmad og workshop på Admiral Hotel i København. Her kan de møde omkring ti aktører fra turismeindustrien på de to øer, blandt andet hoteller.

”Vi har allerede en del tilmeldinger fra en række store arrangører af rejser til de to øer, men har stadig pladser. Alle i rejsebranchen er velkomne, hvad enten det er sælgere, producenter eller for eksempel markedsføringsafdelingerne med interesse for rejser til Madeira og Porto Santo,” siger Stig Sommerfeldt Kaspersen, chef i Danmark for Turismo de Portugal, Portugals nationale Turistbureau, til STANDBY.dk

Der er mere information om workshoppen i København, herunder tilmelding, i kalenderen her på STANDBY.dk’s hjemmeside.

Der var sidste år rekord i danske overnatninger i Portugal. Det officielle tal blev 550.000. Men den officielle portugisiske overnatningsstatistik registrerer kun overnatninger på hoteller af en hvis størrelse og standard. Så tallet er reelt meget højere, formentlig over en million, vurderer Stig Kaspersen.

Men af de officielle tal fremgår det, at 40 procent af de danske overnatninger sidste år var på Madeira – det gør Atlanterhavsøen til største destination i Portugal for danske overnatninger. Herefter følger hovedstaden Lissabon, Algarvekysten i det sydlige Portugal, øgruppen Azorerne og landets næststørste by, Porto, i det nordlige Portugal.

Danske bureauer udvider på Porto Santo
Også Madeiras nabo, Porto Santo, har set stor vækst fra Danmark det seneste års tid. Det skyldes, siger Stig Kaspersen, at flere store charterrejsebureauer, Bravo Tours, Folkeferie og Primo Tours, er begyndt at sende gæster til Porto Santo hele eller dele af året med ugentlige charterfly.

”Mange charter- og leisurebureauer har i forvejen Maderia på deres destinationsliste; det er blandt andet Apollo, Bravo Tours, Spies, Sun Charter, TUI og Århus Charter – ligesom store leisurebureauer som Best Travel, FDM, Gislev Rejser, Hideaways, Kulturrejser Europa og Vitus Rejser også udbyder rejser til Madeira,” siger Stig Kaspersen og tilføjer:

”Det er vist aldrig gået bedre for Portugal som rejseland fra Danmark. Sidste år var der 13 procent flere danske overnatninger i forhold til 2016. Jeg er med på, at Portugal ikke rangerer som det billigste rejsemål – men det hænger også sammen med, at landet satser meget på kvalitet. Mange af hotellerne, der kommer i disse år, er fire og femstjernede; så man får ikke billige hoteller smidt i nakken. Men i forhold til prisen får man god kvalitet.”

Relaterede artikler:

Aalborg får ny charterrute til Madeira

Flere danskere til Portugal

Portugal i prisregn