Mahan Air mødes med Trafikstyrelsen

6

LUFTFART: Det iranske flyselskab, der af endnu ukendte årsager netop har suspenderet sin rute mellem Teheran og København, har bedt om hastemøde med Trafikstyrelsen – det kommer på fredag.

Mahan Air begyndte i juni sidste år at flyve mellem Teheran og København – men har netop indstillet den ugentlige betjening af ruten, som selskabet dog har sagt, man håber snart at genstarte.

Årsagen til den måske midlertidige lukning skulle være ’uoverensstemmelser om regler’ mellem de danske og iranske myndigheder, skrev hjemmesiden newstodate.aero forleden.

I går sagde Trafikstyrelsens pressechef, Kim Voigt Østrøm, til standby.dk: ”Vi ved ikke hvorfor, Mahan Air er holdt op med at betjene strækningen. Trafikstyrelsen har ikke forbudt dem at flyve – det er Mahans egen beslutning; vi har ingen aktiv aktie i det.”

”Mahan Air har bedt om et møde med os, det kommer på fredag eftermiddag, men vi ved ikke, hvad de ønsker at drøfte,” sagde Kim Voigt Østrøm i går.

I mandags sagde Mahan Airs repræsentant i Danmark, GSA-bureauet Khyber Air, til standby.dk, at man ikke havde nogen melding om, at ruten ville ophøre eller tage en pause.

Ifølge Khyber Air har Mahan op mod 40.000 bookinger den kommende sommersæson mellem Teheran og København, over halvdelen er fra Kina. Mahan Air fløj her i vinter en gang om ugen mellem Teheran og København, fra april skulle der have været to og i højsæsonen tre.

”I øjeblikket kan vi ikke tilbyde trafik på ruten. Årsagen er uoverensstemmelser om regler mellem Iran og Danmark – og før disse er ryddet af vejen, kan vi ikke flyve på ruten,” sagde talsmand for Mahan Air, Hossein Abdolahi, tirsdag til newstodate.aero og tilføjede, at selskabet er ivrigt efter atter at trafikere ruten.

Ifølge newstodate.aero har USAs myndigheder synspunkter på Mahan Air pga. beskyldninger om, at flyselskabet har været involveret i transport af militært udstyr til Syrien.

Skriv en kommentar

6 Comments on "Mahan Air mødes med Trafikstyrelsen"

Notify of
avatar
Jesper
Jesper

Hvad sker der i sagen. Vi skal afsted 6/4 og er meget i tvivl om vi skal finde andre billetter

Rashid
Rashid

Der er ingen informationer om sagen. Rejseforsikringerne dækker ikke. Der er ingen der tager ansvar.

Anonym-CPH
Anonym-CPH

Jeg har hørt at de nu allerede har aflyst helt op til 2/4 og for nogen som har booket med Bravofly helt igennem April, men måske er det også deres egen sikkerhedsfeature eller booking fejl, som jeg har hørt sker med nogle online salgssteder…! :/
Lad os håbe at midten af næste uge bringer noget positivt nyt, men det er ja meget svært at forholde sig til det, når netop ingen tager ansvar som Rashid siger og billeterne blot bliver dyrere!
Hvis nogen har noget nyt, venligst skriv, folk er i klemme her!

Emilie
Emilie

Mine flybilletter blev aflyst 15 dage inden afrejse, og vi får nu under 1/3 del refunderet – er der andre, der sidder i samme situation? Det kan ikke passe, at flyselskabet ikke tager ansvar for dette, og giver fuld kompensation.

Leila
Leila

Er der noget nyt om mahan air ? Har de helt stoppet med at flyve fra København ?

Jay Rex (Aviation All Stars)
Jay Rex (Aviation All Stars)

Jeg mener at have læst at DK ikke var enig med at Mahan Air har opereret med Air Marshalls (Med våben i kabinen) ombord på deres flyvninger, derfor havde København meddelt at De ikke tillod Den Iranske Mahan air på ruten. (Den gang med øjeblikkelig virkning) det var nok 2 måneder side ).

Jeg vender tilbage med mere info.

wpDiscuz