Mahan Air mødes med Trafikstyrelsen

LUFTFART: Det iranske flyselskab, der af endnu ukendte årsager netop har suspenderet sin rute mellem Teheran og København, har bedt om hastemøde med Trafikstyrelsen – det kommer på fredag.

Mahan Air begyndte i juni sidste år at flyve mellem Teheran og København – men har netop indstillet den ugentlige betjening af ruten, som selskabet dog har sagt, man håber snart at genstarte.

Årsagen til den måske midlertidige lukning skulle være ’uoverensstemmelser om regler’ mellem de danske og iranske myndigheder, skrev hjemmesiden newstodate.aero forleden.

I går sagde Trafikstyrelsens pressechef, Kim Voigt Østrøm, til standby.dk: ”Vi ved ikke hvorfor, Mahan Air er holdt op med at betjene strækningen. Trafikstyrelsen har ikke forbudt dem at flyve – det er Mahans egen beslutning; vi har ingen aktiv aktie i det.”

”Mahan Air har bedt om et møde med os, det kommer på fredag eftermiddag, men vi ved ikke, hvad de ønsker at drøfte,” sagde Kim Voigt Østrøm i går.

I mandags sagde Mahan Airs repræsentant i Danmark, GSA-bureauet Khyber Air, til standby.dk, at man ikke havde nogen melding om, at ruten ville ophøre eller tage en pause.

Ifølge Khyber Air har Mahan op mod 40.000 bookinger den kommende sommersæson mellem Teheran og København, over halvdelen er fra Kina. Mahan Air fløj her i vinter en gang om ugen mellem Teheran og København, fra april skulle der have været to og i højsæsonen tre.

”I øjeblikket kan vi ikke tilbyde trafik på ruten. Årsagen er uoverensstemmelser om regler mellem Iran og Danmark – og før disse er ryddet af vejen, kan vi ikke flyve på ruten,” sagde talsmand for Mahan Air, Hossein Abdolahi, tirsdag til newstodate.aero og tilføjede, at selskabet er ivrigt efter atter at trafikere ruten.

Ifølge newstodate.aero har USAs myndigheder synspunkter på Mahan Air pga. beskyldninger om, at flyselskabet har været involveret i transport af militært udstyr til Syrien.