I de fire første måneder af i år fik Maldiverne flest udenlandske turister fra Kina, Rusland, England, Italien og Tyskland. Arkiv-PR-foto: Maldives Marketing and Public Relations Corporation.

Maldiverne vil ikke have turister fra Israel

Det primært muslimske ferieparadis Maldiverne erklærer som følge af konflikten i Gaza turister med israelsk pas for uønskede. Østatens største turistgrupper er fra Rusland, Indien og Kina.

Sidste år havde østaten Maldiverne i Det indiske Ocean tæt på 1,9 millioner ankomster af udenlandske turister – af dem var blot 11.000 rejsende fra Israel.

For som følge af konflikten i Gaza vil Maldiverne nu forbyde indrejse af turister med israelsk pas, oplyste Maldivernes præsident, Mohamed Muizzu, i weekenden. Over 98 procent af de lidt mere end 500.000 indbyggere i Maldiverne er muslimer. Det israelske udenrigsministerium anbefaler israelske statsborgere i Maldiverne at overveje at rejse hjem, skriver flere medier, blandt andet The Guardian.

Nyhedsbureauet Forbes skriver, at sidste år var Rusland, Indien og Kina de tre største leverandører af udenlandske turister til Maldiverne – fulgt af Storbritannien, Tyskland, Italien og USA.

Efter den russiske invasion af Ukraine for to år siden, er russiske turister uønskede i de vestlige lande, herunder EU-landene. Men de er stadig velkomne på blandt andet Maldiverne, der byder på over 175 resorts, mere end 800 såkaldte guesthouses og 14 hoteller. Maldiverne, der består af over 1.000 øer, har langt over halvdelen af sin indtjening fra udenlandske turister, der direkte og indirekte beskæftiger over 70 procent af befolkningen.

Næsten hver 10. turist er fra Rusland
Forbes har gennemgået statistikken fra Maldivernes turistministerium over udenlandske ankomster sidste år.

Den viser, at af de 1,8 millioner ankomster sidste år, kom 174.416 fra Rusland, fulgt af Indien med 161.751 og Kina på tredjepladsen med 138.426 ankomster til Maldiverne sidste år. I år forventer Maldiverne at passere to millioner udenlandske ankomster.

Maldiverne fik i oktober sidste år ny præsident, Mohamed Muizzu, der ifølge CNN er kendt for sine pro-kinesiske synspunkter og ikke er tilhænger af tidligere regeringers prioritering af forholdet til Indien.

Efter Maldiverne har vendt sig mere mod Kina, også i form af investeringer i blandt andet turismebranchen, opstod der tidligere i januar i år en krise mellem Indien og Maldiverne; krisen har i år ført til et fald af indiske turister til Maldiverne efter opfordring til boykot af Maldiverne.

I de fire første måneder af i år var der over 50 procent færre ankomster fra Indien til Maldiverne – dermed er Indien nu kun sjette største ankomstland til øgruppen. I de fire første måneder af i år var de fem største ankomstlande til Maldiverne i denne rækkefølge: Kina, Rusland, Storbritannien, Italien og Tyskland, skriver avisen Times of India.

 

Relaterede artikler:

Maldiverne trues med turismeboykot

Israel vil indføre forhåndsgodkendelse af turister

Tyrkiet har flest turister fra Rusland