Mange erhvervsrejsende bruger deres firmaers kreditkort til personlige udgifter, siger ny undersøgelse. Pressefoto fra Carlson Wagonlit Travel.

Mange bruger firmaets kreditkort til personlige køb

Fire ud af ti forretningsrejsende siger de har brugt firma-kreditkort til personlige køb under firmarejser, viser ny undersøgelse fra det globale erhvervsrejsebureau CWT.

Ifølge en undersøgelse bestilt af Carlson Wagonlit Travel har fire ud af ti forretningsrejsende brugt deres firmas kreditkort til personlige formål – det drejer sig om 46 procent af de erhvervsrejsende i Europa og Nordamerika samt 38 procent af rejsende med base i Asia Pacific-regionen, oplyser CWT.

”Virksomhedernes travel managers må kigge på misbrug af firmaernes kreditkort – men også på årsagerne til, at mange rejsende ikke følger regler for brug af firma-udstedte kreditkort,” siger Christophe Renard, vicedirektør i CWT Solutions Group, en rådgivningsafdeling indenfor selve Carlson Wagonlit Travel, i en pressemeddelelse.

CWT-undersøgelsen viser blandt andet, at 63 procent af de medvirkende i undersøgelsen fra amerikanske firmaer og 58 procent af medarbejdere i europæiske oplyser, at deres firmaer har konkrete retningslinjer mod brug af firmaernes kreditkort til personlige formål – men at ikke alle virksomheder reagerer, når deres kreditkort bruges til private formål under erhvervsrejser.

Seks ud af ti deltagere i undersøgelsen har kreditkort til rådighed som er udleveret af deres arbejdsgiver – tallet er højest for medarbejdere i virksomheder i Asia Pacific, 67 procent, og lavest i Europa med 56 procent.

CWT-undersøgelsen – The CWT Safety & Security Study – blev gennemført i år med deltagelse af over 2.000 forretningsrejsende fra en række lande verden over, i Norden fra Sverige. Deltagerne i undersøgelsen havde indenfor de seneste 12 måneder haft mindst fire rejser for deres arbejdsgiver.

Bruger også private kreditkort
Mens firma-udstedte kreditkort bruges til private køb, viser undersøgelsen fra CWT også, at hver anden medarbejder ofte bruger deres private kreditkort til udgifter der relaterer sig til rejseudgifter under erhvervsrejser.

Tallet for dette område er 49 procent for de tre regioner i undersøgelsen; 55 procent i Asia Pacific, 48 procent i Nordamerika og 44 procent i Europa.

”Når forretningsrejsende bruger private kreditkort til udlæg under firmarejsen bliver det vanskeligere at spore, hvad der er brugt med firmarelevans,” siger Christophe Renard, vicedirektør i CWT Solutions Group.

Relaterede artikler:

Møder i Danmark for 26 milliarder kroner

Amadeus og CWT udvider samarbejdet

Ny app hjælper allergikere ved møder og events