Marriott-koncernen vil gerne være større i Norden.

Marriott skal være mere synlig i Norden

Et af verdens største hotelkæder overvejer at få udviklingsdirektør på det nordiske marked.

Marriott, der regnes som verdens tredjestørste hotelkæde, vil øge sit fokus på det nordiske marked. Her er kæden i dag ikke stærkt repræsenteret. I Danmark har den to hoteller, Copenhagen Marriott, Danmarks største 5-stjernede hotel med sine 406 værelser, og AC Hotel Bella Sky Copenhagen; AC er et af de cirka 30 varemærker under Marriott. AC Hotel Bella Sky Copenhagen ved Bella Center er med sine 812 værelser Danmarks største hotel. Næste år åbner et andet Marriott-varemærke, Moxy, sit første hotel i København.

Men Marriott skal have en højere profil på det nordiske marked, siger John Licence, Vice President Premium & Select Brands, Europe for Marriott, til travelmart.no

Sidste år åbnede Marriott sit første hotel i Norge, Moxy Oslo X. ”Det er vores første hotel i Norge, men vi har været repræsenteret i København og Stockholm i 12-15 år med andre varemærker. Nu har vi bestemt os til at ansætte en udviklingsdirektør for det nordiske marked med base i Norge. Vi ønsker en med godt lokalkundskab, i stedet for at tage en fra udlandet. Marriott ser et stort potentiale i denne del af Europa, men det er ikke let med mange stærke, veletablerede varemærker. Vi ønsker at komme ind på markedet med flere varemærker, ikke kun Moxy,” siger John Licence.

40 Moxy-hoteller på vej
Det nye Moxy-hotell i Oslo er et samarbejde med Marriott-partneren Belvar. Der er 40 Moxy-projekter på vej i Europa; 16 åbner i år, andre 16 næste år.

Efter Marriott overtog Starwood-kæden med blandt andet Sheraton har Marriott som verdens tredjestørste hotelkoncern over 6.500 hoteller med 1,2 millioner værelser i over 120 lande. Alene sidste år åbnede Marriott på verdensplan over 470 nye hoteller.

 

Relaterede artikler:

Marriott åbner nyt hotel hver 14. time

København mangler internationale hotelkæder

Nyt Marriott-hotel i København tre år forsinket

 

x

Læs Også

København har mangel på internationale hotelkæder

Hovedstaden øger de kommende tre år antallet af hotelværelser med 40 procent – men der mangler flere internationale hotelkæder, siger eksperter.

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Mens hovedstaden i dag har cirka 20.600 hotelværelser vil det tal om bare tre år være steget omkring 40 procent til 28.000.

Hilton atter til København

Efter København sidste år mistede sit eneste Hilton forventer verdens mest berømte hotelkæde at være tilbage i hovedstaden i sommeren 2020 med 5-stjernet hotel med 400 værelser i det centrale København.

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Flere danske hoteller er gået sammen om at skabe Hotel Training Academy, der skal udvikle fremtidige ledere til den danske hospitalitybranche indenfor flere fagområder i hotel- og restaurationsbranchen.

Hotelkæde skifter navn

Carlson Rezidor Hotel Group har nu officielt skiftet navn til Radisson Hotel Group. Der kommer blandt andet navneændring eller ny positionering for over 500 af kædens 1.400 hoteller verden over.

Tabte 750 kroner i timen på Skovshoved Hotel

Ivan Nadelmann har afhændet Skovshoved Hotels restaurant til Hereford-kædens Lars Damgaard, som i fremtiden skal få hotellets problembarn til at svinge rundt.