Marriott-koncernen vil gerne være større i Norden.

Marriott skal være mere synlig i Norden

Et af verdens største hotelkæder overvejer at få udviklingsdirektør på det nordiske marked.

Marriott, der regnes som verdens tredjestørste hotelkæde, vil øge sit fokus på det nordiske marked. Her er kæden i dag ikke stærkt repræsenteret. I Danmark har den to hoteller, Copenhagen Marriott, Danmarks største 5-stjernede hotel med sine 406 værelser, og AC Hotel Bella Sky Copenhagen; AC er et af de cirka 30 varemærker under Marriott. AC Hotel Bella Sky Copenhagen ved Bella Center er med sine 812 værelser Danmarks største hotel. Næste år åbner et andet Marriott-varemærke, Moxy, sit første hotel i København.

Men Marriott skal have en højere profil på det nordiske marked, siger John Licence, Vice President Premium & Select Brands, Europe for Marriott, til travelmart.no

Sidste år åbnede Marriott sit første hotel i Norge, Moxy Oslo X. ”Det er vores første hotel i Norge, men vi har været repræsenteret i København og Stockholm i 12-15 år med andre varemærker. Nu har vi bestemt os til at ansætte en udviklingsdirektør for det nordiske marked med base i Norge. Vi ønsker en med godt lokalkundskab, i stedet for at tage en fra udlandet. Marriott ser et stort potentiale i denne del af Europa, men det er ikke let med mange stærke, veletablerede varemærker. Vi ønsker at komme ind på markedet med flere varemærker, ikke kun Moxy,” siger John Licence.

40 Moxy-hoteller på vej
Det nye Moxy-hotell i Oslo er et samarbejde med Marriott-partneren Belvar. Der er 40 Moxy-projekter på vej i Europa; 16 åbner i år, andre 16 næste år.

Efter Marriott overtog Starwood-kæden med blandt andet Sheraton har Marriott som verdens tredjestørste hotelkoncern over 6.500 hoteller med 1,2 millioner værelser i over 120 lande. Alene sidste år åbnede Marriott på verdensplan over 470 nye hoteller.

 

Relaterede artikler:

Marriott åbner nyt hotel hver 14. time

København mangler internationale hotelkæder

Nyt Marriott-hotel i København tre år forsinket

 

x

Læs Også

Ikonisk luksushotel genåbnet

Efter 5 års renovering er et af de mest berømte østeuropæiske hoteller netop genåbnet, nu under navnet Raffles Europejski. Der er foreløbig kun 11 Raffles-hoteller i verden.

Hotelkæde har succes med at undgå madspild

Scandic Hotels og virksomheden Too Good To Go har rundet milepæl. I stedet for at smide mad ud, er det blevet til 10.000 ”reddede” morgenmadsmåltider til tilmeldte af Too Good To Go-programmet.

Danske hoteller forventer svag vækst

Danske hoteller og restauranter venter i år en vækst i omsætningen på mellem én og fem procent, viser ny Horesta-analyse.

15 etagers tårn på vej til Comwell i Kolding

Hvis alt går efter planen, kan Comwell i Kolding i 2021 åbne 120 nye værelser, der får placering i et tårn på 15 etager.

Tjente 183 mio. kroner på 1,2 mio. gæster

BC Hospitality Group kom ud af 2017 med et overskud før skat på 183 millioner kroner ved at betjene 1,2 millioner hotelgæster og konferencedeltagere.

To nye femstjernede hoteller i København

København har fået to nye femstjernede hoteller, men kun det ene har fået den officielle klassificering via HORESTA og europæiske Hotelstars Union.