Marriott-koncernen vil gerne være større i Norden.

Marriott undskylder overfor Kina

Hotelkæden føler vrede fra Kina efter dens hjemmeside betegnede Tibet som et uafhængigt land.

Marriott blev torsdag tvunget til at lukke sin hjemmeside på kinesisk – kantonesisk – efter den ved en ”beklagelig fejl” kaldte Tibet for et selvstændigt land; Kina betragter Tibet som en del af Kina. Hjemmesiden skal være lukket i en uge, skriver CNN.

De kinesiske myndigheder lukkede adgang til Marriotts kinesiske hjemmeside efter den havde listet Tibet, Hong Kong, Macau og Taiwan som uafhængige lande. Hong Kong var tidligere en britisk kronkoloni, der i dag er en selvstyrende kinesisk region; det samme er tilfældet for Macau, der før hørte under Portugal. Kina betragter Taiwan som en del af Kina.

De kinesiske myndigheder opfordrer andre udenlandske hotelselskaber med aktiviteter i Kina til at lære af eksemplet, hvor Marriott begik sine fejl.

”Marriott har alvorligt såret Kinas følelser. Hotelselskaber må øjeblikkelig gennemgå alle informationer på deres hjemmesider og nøje holde sig til kinesisk lovgivning så lignende hændelser ikke sker i fremtiden. Overtrædelser vil blive hårdt straffet,” hedder det.

Stor undskyldning fra Marriott
Marriott har reageret hurtigt på smutteren og understreget at hotelkæden respekterer Kinas herredømme over territoriale regioner som Tibet.

”Beklageligvis har vi to gange på en uge haft hændelser der antyder det modsatte,” hedder det i udtalelse fra Marriotts koncernchef, Arne Sorenson.

Fejlen hos Marriott kom blandt andet i et spørgeskema til medlemmer af dets loyalitetsprogram. Her blev for eksempel en række regioner, eksempelvis Tibet, betegnet som lande.

Marriott har lovet de kinesiske myndigheder at tage passende forholdsregler overfor ansatte i hotelkæden, der er ansvarlig for Tibet-fejlen.

Kina er et af Marriotts største markeder. Hotelkæden har været i Kina i over 30 år og har foreløbig mere end 100 hoteller i landet. Samlet har Marriott 6.200 hoteller på verdensplan i 125 lande.

Relaterede artikler:

Marriott åbner nyt hotel hver 14. time

Dyre hoteller påvirker kinesisk turismevækst

Familie sagsøger Marriott efter tragisk dødsulykke

x

Læs Også

København har mangel på internationale hotelkæder

Hovedstaden øger de kommende tre år antallet af hotelværelser med 40 procent – men der mangler flere internationale hotelkæder, siger eksperter.

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Mens hovedstaden i dag har cirka 20.600 hotelværelser vil det tal om bare tre år være steget omkring 40 procent til 28.000.

Hilton atter til København

Efter København sidste år mistede sit eneste Hilton forventer verdens mest berømte hotelkæde at være tilbage i hovedstaden i sommeren 2020 med 5-stjernet hotel med 400 værelser i det centrale København.

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Flere danske hoteller er gået sammen om at skabe Hotel Training Academy, der skal udvikle fremtidige ledere til den danske hospitalitybranche indenfor flere fagområder i hotel- og restaurationsbranchen.

Hotelkæde skifter navn

Carlson Rezidor Hotel Group har nu officielt skiftet navn til Radisson Hotel Group. Der kommer blandt andet navneændring eller ny positionering for over 500 af kædens 1.400 hoteller verden over.

Tabte 750 kroner i timen på Skovshoved Hotel

Ivan Nadelmann har afhændet Skovshoved Hotels restaurant til Hereford-kædens Lars Damgaard, som i fremtiden skal få hotellets problembarn til at svinge rundt.