Marriott har fået problemer i Kina.

Marriott undskylder overfor Kina

Hotelkæden føler vrede fra Kina efter dens hjemmeside betegnede Tibet som et uafhængigt land.

Marriott blev torsdag tvunget til at lukke sin hjemmeside på kinesisk – kantonesisk – efter den ved en ”beklagelig fejl” kaldte Tibet for et selvstændigt land; Kina betragter Tibet som en del af Kina. Hjemmesiden skal være lukket i en uge, skriver CNN.

De kinesiske myndigheder lukkede adgang til Marriotts kinesiske hjemmeside efter den havde listet Tibet, Hong Kong, Macau og Taiwan som uafhængige lande. Hong Kong var tidligere en britisk kronkoloni, der i dag er en selvstyrende kinesisk region; det samme er tilfældet for Macau, der før hørte under Portugal. Kina betragter Taiwan som en del af Kina.

De kinesiske myndigheder opfordrer andre udenlandske hotelselskaber med aktiviteter i Kina til at lære af eksemplet, hvor Marriott begik sine fejl.

”Marriott har alvorligt såret Kinas følelser. Hotelselskaber må øjeblikkelig gennemgå alle informationer på deres hjemmesider og nøje holde sig til kinesisk lovgivning så lignende hændelser ikke sker i fremtiden. Overtrædelser vil blive hårdt straffet,” hedder det.

Stor undskyldning fra Marriott
Marriott har reageret hurtigt på smutteren og understreget at hotelkæden respekterer Kinas herredømme over territoriale regioner som Tibet.

”Beklageligvis har vi to gange på en uge haft hændelser der antyder det modsatte,” hedder det i udtalelse fra Marriotts koncernchef, Arne Sorenson.

Fejlen hos Marriott kom blandt andet i et spørgeskema til medlemmer af dets loyalitetsprogram. Her blev for eksempel en række regioner, eksempelvis Tibet, betegnet som lande.

Marriott har lovet de kinesiske myndigheder at tage passende forholdsregler overfor ansatte i hotelkæden, der er ansvarlig for Tibet-fejlen.

Kina er et af Marriotts største markeder. Hotelkæden har været i Kina i over 30 år og har foreløbig mere end 100 hoteller i landet. Samlet har Marriott 6.200 hoteller på verdensplan i 125 lande.

Relaterede artikler:

Marriott åbner nyt hotel hver 14. time

Dyre hoteller påvirker kinesisk turismevækst

Familie sagsøger Marriott efter tragisk dødsulykke

x

Læs Også

Gratis adgang til 7.000 aviser og magasiner

Comwell Hotels tilbyder nu sine gæster fri onlineadgang til mere end 7.000 aviser og magasiner via PressReader under deres ophold og 24 timer efter besøget - helt uden beregning.

Nye værter på Sandkaas Badehotel

Ejerne af Sandkaas Badehotel, Helen og Philip Marker, har skrevet kontrakt med to erfarne bornholmere om at overtage værtsrollen på Sandkaas Badehotel fra og med sæson 2018.

Millennials blærer sig med hotelvalg

TURISME: Når generationen af Millennials rejser på ferie, står blær og pral på sociale medier højt på dagsordenen, viser undersøgelse fra Hotels.com.

Nye hotelprojekter reducerer ledige kontorlejemål

HOTELLER: Danmark har det laveste antal tomme kontorer i over otte år, og en del af forklaringen skal findes i kontorlejemål, der bliver konverteret til hoteller.

Lavpriskæde åbner hotel i Aarhus

Med fokus på bæredygtighed åbner i maj 2019 et hotel i Skejby, der er i vækst med både arbejdspladser og det kommende universitetshospital.

Hotelkæde opruster i Nordsjælland

Med sin placering tæt på både by, strand og havn har Small Danish Hotels fået et nyt medlem, der styrker kædens tilstedeværelse i det nordsjællandske.