Marriott-koncernen vil gerne være større i Norden.

Marriott undskylder overfor Kina

Hotelkæden føler vrede fra Kina efter dens hjemmeside betegnede Tibet som et uafhængigt land.

Marriott blev torsdag tvunget til at lukke sin hjemmeside på kinesisk – kantonesisk – efter den ved en ”beklagelig fejl” kaldte Tibet for et selvstændigt land; Kina betragter Tibet som en del af Kina. Hjemmesiden skal være lukket i en uge, skriver CNN.

De kinesiske myndigheder lukkede adgang til Marriotts kinesiske hjemmeside efter den havde listet Tibet, Hong Kong, Macau og Taiwan som uafhængige lande. Hong Kong var tidligere en britisk kronkoloni, der i dag er en selvstyrende kinesisk region; det samme er tilfældet for Macau, der før hørte under Portugal. Kina betragter Taiwan som en del af Kina.

De kinesiske myndigheder opfordrer andre udenlandske hotelselskaber med aktiviteter i Kina til at lære af eksemplet, hvor Marriott begik sine fejl.

”Marriott har alvorligt såret Kinas følelser. Hotelselskaber må øjeblikkelig gennemgå alle informationer på deres hjemmesider og nøje holde sig til kinesisk lovgivning så lignende hændelser ikke sker i fremtiden. Overtrædelser vil blive hårdt straffet,” hedder det.

Stor undskyldning fra Marriott
Marriott har reageret hurtigt på smutteren og understreget at hotelkæden respekterer Kinas herredømme over territoriale regioner som Tibet.

”Beklageligvis har vi to gange på en uge haft hændelser der antyder det modsatte,” hedder det i udtalelse fra Marriotts koncernchef, Arne Sorenson.

Fejlen hos Marriott kom blandt andet i et spørgeskema til medlemmer af dets loyalitetsprogram. Her blev for eksempel en række regioner, eksempelvis Tibet, betegnet som lande.

Marriott har lovet de kinesiske myndigheder at tage passende forholdsregler overfor ansatte i hotelkæden, der er ansvarlig for Tibet-fejlen.

Kina er et af Marriotts største markeder. Hotelkæden har været i Kina i over 30 år og har foreløbig mere end 100 hoteller i landet. Samlet har Marriott 6.200 hoteller på verdensplan i 125 lande.

Relaterede artikler:

Marriott åbner nyt hotel hver 14. time

Dyre hoteller påvirker kinesisk turismevækst

Familie sagsøger Marriott efter tragisk dødsulykke

x

Læs Også

Ikonisk luksushotel genåbnet

Efter 5 års renovering er et af de mest berømte østeuropæiske hoteller netop genåbnet, nu under navnet Raffles Europejski. Der er foreløbig kun 11 Raffles-hoteller i verden.

Hotelkæde har succes med at undgå madspild

Scandic Hotels og virksomheden Too Good To Go har rundet milepæl. I stedet for at smide mad ud, er det blevet til 10.000 ”reddede” morgenmadsmåltider til tilmeldte af Too Good To Go-programmet.

Danske hoteller forventer svag vækst

Danske hoteller og restauranter venter i år en vækst i omsætningen på mellem én og fem procent, viser ny Horesta-analyse.

15 etagers tårn på vej til Comwell i Kolding

Hvis alt går efter planen, kan Comwell i Kolding i 2021 åbne 120 nye værelser, der får placering i et tårn på 15 etager.

Tjente 183 mio. kroner på 1,2 mio. gæster

BC Hospitality Group kom ud af 2017 med et overskud før skat på 183 millioner kroner ved at betjene 1,2 millioner hotelgæster og konferencedeltagere.

To nye femstjernede hoteller i København

København har fået to nye femstjernede hoteller, men kun det ene har fået den officielle klassificering via HORESTA og europæiske Hotelstars Union.