Minister insisterer på kortere ventetid

sikkerhedskontrol.jpg sikkerhedskontrolVentetiden ved security i CPH skal bringes ned om det så skal ske ad politisk vej, lyder det fra transportminister Magnus Heunicke på basis af en redegørelse fra Trafikstyrelsen.

”Hvis der ikke er rettet op på det i august, kommer der et decideret pålæg fra os”, lyder det fra ministeren over for Ritzau.

Der har været fokus på ventetiden siden lufthavnen den 29. marts sammenlagde sikkerhedskontrollen for inderings- og udenrigspassagerer. Og der er kommet flere klager fra pendlere, som har oplevet forlænget ventetid, skriver jyllands-posten.dk.

”Jeg har talt med pendlere fra Nordjylland, Esbjerg og Bornholm, og de var alle utilfredse, og nu har vi så dokumentation for, at det er vel begrundet”, konstaterer ministeren.

Trafikstyrelsen har målt den gennemsnitlige ventetid i marts, april, og de første to dage af maj. Det viser, at ventetiden i 13% af målingerne var over 10 minutter, i 3,5% over et kvarter, og i 0,9% længere end 20 minutter. I det værste tilfælde ventede passagererne i snit 25,3 minutter på at komme igennem sikkerhedskontrollen.

Ministeren noterer sig, at de længste ventetider var på tidspunkter, hvor mellem syv og 14 af de i alt 18 spor i kontrollen har været åbne.

Lufthavnen erkender, at sammenlægningen ikke har fungeret tilfredsstillende, og man har derfor lavet særlige pendlerspor med ekstra personale.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.