Minister insisterer på kortere ventetid

sikkerhedskontrol.jpg sikkerhedskontrolVentetiden ved security i CPH skal bringes ned om det så skal ske ad politisk vej, lyder det fra transportminister Magnus Heunicke på basis af en redegørelse fra Trafikstyrelsen.

”Hvis der ikke er rettet op på det i august, kommer der et decideret pålæg fra os”, lyder det fra ministeren over for Ritzau.

Der har været fokus på ventetiden siden lufthavnen den 29. marts sammenlagde sikkerhedskontrollen for inderings- og udenrigspassagerer. Og der er kommet flere klager fra pendlere, som har oplevet forlænget ventetid, skriver jyllands-posten.dk.

”Jeg har talt med pendlere fra Nordjylland, Esbjerg og Bornholm, og de var alle utilfredse, og nu har vi så dokumentation for, at det er vel begrundet”, konstaterer ministeren.

Trafikstyrelsen har målt den gennemsnitlige ventetid i marts, april, og de første to dage af maj. Det viser, at ventetiden i 13% af målingerne var over 10 minutter, i 3,5% over et kvarter, og i 0,9% længere end 20 minutter. I det værste tilfælde ventede passagererne i snit 25,3 minutter på at komme igennem sikkerhedskontrollen.

Ministeren noterer sig, at de længste ventetider var på tidspunkter, hvor mellem syv og 14 af de i alt 18 spor i kontrollen har været åbne.

Lufthavnen erkender, at sammenlægningen ikke har fungeret tilfredsstillende, og man har derfor lavet særlige pendlerspor med ekstra personale.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.