Fra den argentinske premiere hos Norwegian. Fra venstre: President i Tourism Chamber Argentina, Aldo Elias, turistminister Gustavo Santos, transportminister Guillermo Dietrich, og Ole Christian Melhus, administrerende direktør i Norwegian Air Argentina. Foto: Norwegian.

Ministre til Norwegian-premiere i Argentina

Norwegians første argentinske indenrigsflyvning lettede tirsdag fra Buenos Aires til landets næststørste by, Córdoba. Norwegian flyver også mellem London og Argentina.

Norwegians første indenrigsflyvninger i Argentina blev i går markeret i Buenos Aires, Córdoba og Mendoza med repræsentanter fra nationale og lokale myndigheder, blandt andet den argentinske transportminister, Guillermo Dietrich.

”Det er en historisk dag for argentinsk luftfart. Et af de største flyselskaber i verden bidrager med beskæftigelse og investeringer i Argentina. Vores byer bliver knyttet tættere sammen, og takket være Norwegian bliver det lettere for alle at flyve,” siger transportminister, Guillermo Dietrich, i pressemeddelelsen fra Norwegian.

Norwegian er blevet godt modtaget i Argentina af nationale og lokale myndigheder, turistbranchen og den almindelige argentiner. Norwegians satsning har også givet positiv medieopmærksomhed.

”Det er en stor dag for Norwegian, og jeg vil sige tak til alle i vores virksomhed, der har gjort et formidabelt stykke arbejde for at få dette til at ske. Argentina og Sydamerika generelt har et stort potentiale, og nu skal vi bidrage til øget turisme, flere arbejdspladser og værdiskabelse i Argentina, hvor flytilbuddet hidtil har været begrænset,” siger koncernchef i Norwegian, Bjørn Kjos, og tilføjer:

”Vores mål er at give alle mulighed for at flyve, og vores nye ruter gør det muligt at rejse mellem flere byer i Argentina. Nu glæder vi os til at byde mange nye passagerer velkommen ombord.”

Flyver fra London til Buenos Aires
Norwegian har allerede en direkte rute mellem London Gatwick og Buenos Aries fire gange om ugen. De fleste afgange fra London til Buenos Aires korresponderer med Norwegians flyvninger fra København til London, så rejsende fra Danmark også kan benytte de nye rutetilbud, oplyser Norwegian.

I januar fik Norwegians fuldejede datterselskab Norwegian Air Argentina (NAA) en driftstilladelse (AOC) fra de argentinske myndigheder. Inden udgangen af året skal NAA efter planen betjene seks indenrigsruter fra Buenos Aires: Córdoba, Mendoza, Iguazú, Neuquén, Bariloche og Salta. Sidste år fik NAA de argentinske myndighedernes tilladelse til at beflyve op til 72 indenrigsruter og 80 internationale ruter til og fra Argentina.

Norwegian bruger fire Boeing 737-800 med en gennemsnitsalder på halvandet år på ruterne. I dag har Norwegians argentinske virksomhed 120 ansatte i Argentina, mens det forventes, at 230 ansatte er på plads inden udgangen af næste år.

I alt havde Norwegian sidste år over 33 millioner passagerer på sine mere end 500 ruter til over 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har 150 Boeing B737 og B787 Dreamliner-fly og i alt omkring 9.500 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Dansker chef for Norwegians 6.000 kabineansatte

USA satte pris på Norwegian

Norwegian øger i Københavns Lufthavn

Apollo med ny Norwegian-rute til Thailand