Moskva fortsat verdens dyreste hotel by

rusland moskvaHOTELLER: Selv om rublen er faldet med 50 procent, er hotelpriserne i Moskva steget med 59 procent og koster nu i gennemsnit pr. værelse ca. 2.700 kr.

Britiske HRG har ajourført ranglisten over hotelpriserne rundt om i verden efter første halvdel af 2015. Ikke helt overraskende er Moskva fortsat på en førsteplads med dyreste hotelovernatning i verden – det siger ikke så lidt.

Man kunne tro, at en devaluering af rublen på ca. 50 procent ville have ændret forholdene, men som et kontant svar har hotellerne sat priserne op med ca. 59 procent. Nu er gennemsnitsprisen for et værelse pr. nat ca. 2.700 kr.

På andenpladsen for den ikke så attraktive liste, hvis man tænker på forbrugerne, ligger New York med et gennemsnit på 2.300 kr. Herefter følger San Fransisco med 2.100 kr. og derefter de to schweiziske byer Geneve med 1.970 kr. og Zürich med 1.950 kr.

Et gennemsnit skjuler som bekendt meget store forskelle, og toppriserne i de nævnte byer er langt højere.

I USA har man været i stand til at forhøje gennemsnittet i år med ca. 10 procent, mens det tilsvarende er faldet i Mellemøsten og dele af Asien med ca. 20 procent.

London er nr. 15 på listen med hotelpriser på 1.700 kr. i gennemsnit.