Passagerer med bind for mund og næse fotograferet i går, tirsdag, i Københavns Lufthavn. Privatfoto.

Mulig dansk skærpelse på vej for rejser til Kina

Det betragtes som overvejende sandsynligt, at også de skandinaviske udenrigsministerier i dag vil fraråde alle ikke-nødvendige rejser til hele Kina. SAS har tre planlagte Kina-afgange i dag fra CPH.

Storbritanniens udenrigsministerium fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til hele Kina. Og det forventes blandt andet på den baggrund, at også de skandinaviske udenrigsministerier i deres rejsevejledning for Kina i dag vil skærpe disse vejledninger så de ligeledes fraråder ikke-nødvendige rejser til Kina.

Skærpelsen kommer i forlængelse af den omsiggribende Corona-virus, der foreløbig har kostet over 100 dødsfald alene i Kina og mindst 6.000 smittede på verdensplan, hovedparten i Kina, men også i andre lande i og uden for Asien.

Mange firmaer har lavet restriktioner for, om deres medarbejdere skal rejse til Kina ligesom mange flyselskaber har aflyst flyvninger til Kina, senest blandt andet British Airways og Finnair.

Tre SAS-afgange til Kina i dag
SAS oplyser til STANDBY.dk, at man naturligvis følger de vejledninger der kommer fra myndigheder i såvel Skandinavien som i Kina. SAS har ruter fra Københavns Lufthavn til Beijing, Hong Kong og Shanghai.

Air China har i dag klokken 13.15 afgang fra CPH til Beijing, mens SAS-rute SK 995, også fra København til Beijing, står til at lette klokken 21.05 i aften, onsdag. Allerede klokken 20.55 i aften skal SAS SK 965 fra København til Hong Kong. Og klokken skal SAS-flyvning SK 997 efter planen afsted mod Shanghai fra Københavns Lufthavn i dag.

I forvejen har det danske Udenrigsministerium skærpet sin rejsevejledning for Kina til at undgå alle ikke nødvendige besøg omkring millionbyen Wuhan, hvor Corona-virussen menes opstået.

Udenrigsministeriets pressevagt oplyste onsdag formiddag til STANDBY.dk, at man ikke havde nye oplysninger om en eventuel skærpelse af den danske rejsevejledning for Kina.

Heller ikke Danmarks Rejsebureau Forening havde onsdag formiddag nyt i forhold til den gældende rejsevejledning til Kina.

”Vær ekstra forsigtig i hele Kina”
I den skærpede rejsevejledning, der kom i mandags, skrev Udenrigsministeriet:

”Vi opfordrer nu rejsende til at være ekstra forsigtige i hele Kina. Ændringen er sket som følge af de kinesiske myndigheders omfattende tiltag, heriblandt rejserestriktioner, i flere provinser for at begrænse udbruddet af lungebetændelse med den nye coronavirus. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til provinsen Hubei (hvor Wuhan er hovedstad, red)”

Der er skønsmæssigt 100.000 danske ankomster til Kina om året – turister, forretningsrejsende, studerende og så videre. Sidste år var der 270.000 kinesiske overnatninger i Danmark, en stigning på 15 procent fra 2018.

Relaterede artikler:

Midlertidig lukning af europæiske Kina-ruter

Kina anbefaler stop for grupperejser fra udlandet

Virus giver stigende dødstal i Kina